Cei 13 ai lui Mazare. Radu Mazare

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 10:53
5206 citiri
Cei 13 ai lui Mazare. Radu Mazare
Foto: Ziua de Constanta

Radu Mazare, primarul Constantei, a dobandit destula influenta pe scena politica in ultimii ani reusind sa isi puna 13 apropiati in posturi cheie, care il ajuta sa prospere.

Se pare ca "tiparul" ehipei de 13 oameni de incredere l-a preluat de la fostul lider cubanez, Fidel Castro, personaj admirat de edilul Constantei, anunta Ziua de Constanta.

Nemirschi, Stefanica, Preda, Constantinescu, Alexandru Mazare, Marinescu, Martin, Moga, Oprisan, Bazac, Voicu, Ion Iliescu si Brailoiu sunt persoanele care se afla in cercul lui Mazare.

Una dintre persoanele de incredere este fostul viceprimar Nicolae Nemirschi, actualmente ministru al Mediului. Pentru ca echipa de la acest minister sa fie completa, Mazare si-a mai trimis un om de incredere in persoana Virginiei Stefanica. Fosta sefa a Serviciului Public de Impozite si Taxe Locale a devenit mana dreapta a lui Nemirschi.

Un alt personaj cheie al liderului PSD Constanta este Valentin Preda, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor. Prezenta sa in ministerul lui Radu Berceanu a starnit deja dispute in cadrul aliantei, pentru ca ministrul a intarziat sa-i dea atributii secretarului de stat.

Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, este si el un pion important al echipei Mazare. Nicusor i-a fost alaturi in toate etapele ascensiunii sale politice si partener in mai toate afacerile pe care le detine.

Pe lista se mai afla Alexandru Mazare, frate si om de incredere, Nicolae Moga, Eduard Martin si Antonella Marinesca. Acestia s-au facut remarcati in Parlament si afacerile lor fac parte din cercul business-urilor sefului PSD-ist de la Constanta.

Prefectul Tit-Liviu Brailoiu este un alt personaj care a fost ales pentru a reprezenta Guvernul in teritoriu. Brailoiu este cel care ocupa scaunul lasat gol de Danut Culetu, cunoscut adversar al primarului Radu Mazare, cu care nu a reusit sa ajunga la un numitor comun.

Din echipa de 13 a lui Radu Mazare mai fac parte si colegii din PSD Marian Oprisan, Liviu Dragnea, Marian Vanghelie, Ion Iliescu si Madalin Voicu. Un alt apropiat al edilului Constantei este ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Alte legaturi stranse le are si cu Relu Fenechiu si Dumitru Sechelariu.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#echipa Radu Mazare, #Virginiei Stefanica, #Nicolae Nemirschi, #Nicusor Constantinescu, #Ion Iliescu , #ancheta