Cele mai mediatizate scandaluri sexuale din politica

Sambata, 04 Octombrie 2008, ora 19:23
2672 citiri
Cele mai mediatizate scandaluri sexuale din politica

John Profumo, Gary Hart, Bill Clinton, Francois Mitterrand sau John F. Kennedy sunt politicienii care s-au aflat, de-a lungul timpului, in centrul celor mai mediatizate scandaluri sexuale.

Aventurile avute de unele din cele mai importante personalitati politice ale lumii cu fotomodele, actrite, sefe de cabinet sau prostituate au consumat multa cerneala la timpul respectiv. The Times a alcatuit un top al celor mai mediatizate scandaluri sexuale in care au fost implicate personalitati politice.

John Profumo

Cunoscuta drept "Afacerea Profumo", relatia dintre ministrul britanic pentru razboi, la inceputul anilor 60, si Christine Keeler, un fotomodel in varsta de 19 ani pe atunci, a constituit si subiect de film. Relatia celor doi a provocat unul din cele mai mari scandaluri sexuale politice din Regat.

Scandalul sexual in care a fost implicat John Profumo a condus la demisia acestuia, in 1963, in plin razboi rece. Frumoasa Keeler avea la vremea aceea o relatie amoroasa cu un atasat militar sovietic la Londra.

Acesta a constituit inca un aspect care i-a inspirat pe scenaristi si pe regizori la realizarea lung metrajului "Scandalul", o productie cu spionaj, sex si politica.

Gary Hart

Senatorul american, Gary Hart, fost candidat la presedentia Statelor Unite ale Americii, s-a aflat si el in atentia presei printr-un scandal sexual de proportii. Hart a provocat preactic un razboi tacit cu presa, atunci cand ii indemna sa ii urmareasca viata personala.

Afirmatiile sale reprezentau un raspuns al demersului jurnalistilor de a afla care este femeia cu care Hart isi insela sotia. "Urmariti-ma, nu-mi pasa. Daca cineva vrea sa vada exact ce fac, foarte bine. Veti fi plictisiti atunci cand veti descoperi adevarul", spunea Hart.

Contrar declaratiilor sale, presa a descoperit misterioasa amanta, in persoana Donnei Rice, un fotomodel in varsta de 29 de ani. In urma dezvaluirilor, Hart a fost exclus din Partidul Democrat si din politica nationala.

Bill Clinton

Scandalul Monica Lewinski a fost considerat de catre presa "pata neagra" din viata lui Bill Clinton. La sfarsitul anului 1997, revista americana Newsweek a intrat in posesia unei inregistrari audio din care reiesea ca stagiara si apoi functionara la Casa Alba, Monica Lewinski, a avut o relatie "nepotrivita" cu fostul presedinte.

Chiar daca la vremea respectiva lui Clinton i s-a cerut demisia, presedintele a respins orice acuzatie si nu a dorit sa cedeze scaunul de la Casa Alba. A recunoscut relatia ulterior, iar intreaga poveste este descrisa in cartea sa autobiografica "Viata mea" ca un episod intunecat al vietii sale, o greseala imensa.

Francois Mitterrand

Recunoscut ca un mare iubitor al femeilor, fostul presedinte francez Francois Mitterrand a uimit opinia publica prin cea de-a doua familie pe care a intretinut-o chiar la Palatul Elysee.

Din legatura sa extraconjugala cu Anne Pingeot, Mitterrand a avut o fiica, Mazarine Pingeot, nascuta in 1974 la Avignon. Subiectul, devenit ulterior motiv de dezbatere nationala, a fost cu atat mai spumos cu cat presedintele gazduia cea de-a doua familie intr-o anexa a Palatului Elysee.

Pentru ca aventura lui sa nu umple primele pagine ale ziarelor, Mitterrand a constituit la vremea aceea o celula antiterorista care se ocupa de "ascunderea" celeilalte familii.

Chiar daca erau interceptate convorbiri telefonice, pentru ca intreaga relatie sa fie asezata intr-un con de umbra, adevarul a provocat un soc printre francezi, care au cunoscut o alta fata a fostului presedinte.

John F. Kennedy

Fostul presedinte, asasinat in 1963, a fost cunoscut drept un aventurier. Relatiile sale cu multe modele sau stewardese nu au reusit insa sa produca acelasi impact precum zvonul ca printre cuceririle sale s-ar fi aflat si indragita Marilyn Monroe.

Actrita apare intr-o inregistrare in timpul unei partide de sex oral cu un barbat despre care s-ar fi zvonit ca era nimeni altul decat fostul presedinte Kennedy.

Inregistrarea, de 15 minute, a fost realizata cu mult inainte ca Monroe sa devina celebra si a fost vanduta recent unui om de afaceri american. Pentru 1,5 milioane de dolari, necunoscutul a achizitionat inregistrarea pe care, a declarat el, nu doreste sa o faca publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#scandal, #sex, #politica, #Profumo, #Hart, #Clinton, #Mitterrand, #Kennedy , #ancheta