Centura Bucuresti, refacuta cu viteza melcului la pret de autostrada

Luni, 03 Mai 2010, ora 12:31
2891 citiri
Centura Bucuresti, refacuta cu viteza melcului la pret de autostrada

La mai bine de un an si jumatate de la semnarea contractelor de lucrari pentru largirea la patru banzi a Centurii de sud a Capitalei, nici macar un metru din cei 33 de km de sosea nu a fost terminat.

O parte dintre lucrarile de extindere au ca termen de finalizare luna mai, alta parte luna iunie, insa in realitate este putin probabil sa se intample asa ceva in acest an, comenteaza cotidianul Puterea

Cu toate acestea, Compania de Autostrazi se pregateste sa dubleze contractul semnat cu "baietii" de la Straco, firma detinuta de familia Horpos. Reprezentantul firmei Straco, Alexandru Horpos, considera o banalitate dublarea valorii contractului de largire la patru benzi a unui sector din centura de sud a Capitalei.

"Stiti ce zi este astazi? Mi se pare o banalitate acest subiect. Nu mi se pare normal sa fiu sunat, sunati la Compania de Autostrazi. Dupa intocmirea proiectului tehnic s-au inmultit preturile unitare cu masuratorile din teren. Acest proiect tehnic a fost trecut prin CTE-ul Companiei de Autostrazi", a spus Alexandru Horpos, pentru sursa citata.

Pentru lucrarile de largire la patru benzi, centura de sud a Capitalei a fost impartita in trei sectoare. Primul sector, care incepe de la Autostrada Soarelui spre DN 4 Bucuresti-Oltenita, are o lungime de 9,4 km, este reabilitat de asocierea Delta ACM 93 si Tehnologica Radion si costa circa 21 milioane de euro.

Al doilea sector, in lungime de circa 10 km, este reabilitat de Euroconstruct Trading 98 si Romstrade si costa circa 27 milioane de euro. Al treilea sector din centura de sud a Capitalei, in lungime de 12,5 km, este construit de asocierea Straco Grup, SCT Bucuresti si Genesis si costa circa 30 milioane de euro.

In prezent, s-a ajuns la situatia in care largirea la patru benzi a celor 12,5 km de soseaua din centura de sud a Capitalei ar putea sa coste circa 60 milioane de euro, dupa ce, la sfarsitul anului trecut, Compania de Autostrazi a majorat contractul cu aproximativ 50%.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Centura Bucuresti, #lucrari Centura Bucuresti , #ancheta