Cine bruiaza la PSD ?

Duminica, 25 Ianuarie 2009, ora 18:58
2971 citiri
Cine bruiaza la PSD ?

De circa zece ani, liderii PSD folosesc un aparat de bruiere a convorbirilor telefonice, de teama interceptarilor.

Pesedistii s-au temut ca sunt ascultati si cand au fost la putere, dar mai ales cand s-au aflat in Opozitie, scrie Cotidianul.

PSD dispune de un aparat de bruiere a semnalelor telefonice, aparatul fiind folosit de fiecare data cand liderii pesedisti se tem in mod acut de interceptarea convorbirilor.

Instalatia de bruiere este amplasata la sediul central din Kiseleff si, din cate se stie, ultima data a fost folosita in urma cu doua saptamani, in plin scandal "Gabriel Oprea".

Bruiajul a fost atunci atat de puternic incat televiziunile au avut mari probleme in a transmite imagini in direct de la sediul PSD.

Intre orele 11.00 si 14.00 ale zilei respective, nici un telefon nu a putut fi folosit in zona.

Cu toate ca aceste lucruri sunt evidente, liderii PSD spun ca nu stiu nimic despre existenta vreunui aparat de bruiere.

Vicepresedintele Ion Stan, fost sef al Comisiei parlamentare de control al SRI, spune ca nu a vazut niciodata instalatia de la PSD, dar stie cum arata un astfel de aparat. "E mic, cu antene, se baga in priza si gata".

Stan mai stie ca aparatul bruiaza de fapt trei tipuri de semnale: "Undele radio, semnalul pentru celulare si telefonia fixa".

In cursul anului trecut, ca urmare a aparitiei intr-un cotidian central a unor fragmente intregi din discutiile conducerii PSD, Mircea Geoana a decis sa porneasca din nou aparatul de bruiere.

Cu o saptamana inainte, acelasi Geoana ordona colegilor sa intre in sedinta fara telefoane, acestea fiind lasate la intrare, pe o masuta.

Despre bruiajul de anul trecut, Ion Stan isi reaminteste ca Ilie Sarbu ar fi avut semnal, desi instalatia de bruiere era pornita, fapt care a starnit mirarea unor colegi.

Potrivit lui Cozmin Gusa, fost membru PSD, generalul Dumitru Iliescu, fost sef al SPP si consilier prezidential pe probleme de siguranta nationala in mandatul Iliescu, este unul dintre cei care ar avea cunostinte despre instalarea acestui aparat de bruiaj la PSD.

In replica, Dumitru Iliescu neaga ca ar avea vreo legatura cu instalatia de bruiere sau cu paza la sediul PSD.

"Nu am avut nici o legatura si nici nu am cunostinta de vreo instalatie de bruiere a convorbirilor telefonice la sediul PSD. Firma la care lucrez eu nu se ocupa cu asa ceva. Nu avem un compartiment tehnic, avem doar paza obiective, protectie si transport valori", a declarat Dumitru Iliescu pentru Cotidianul.

O instalatie de bruiere a convorbirilor telefonice a fost remarcata la sediului Guvernului si pe vremea in care premier era Adrian Nastase. Pe vremea acestuia a fost instituita si regula ca persoanele care intra in Palatul Victoria sa lase la poarta telefoanele celulare.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#aparat bruiaj telefoane, #PSD Kiseleff, #premier Adrian Nastase, #bruiaj convorbiri Guvern , #ancheta
Comentarii
P
PIRAMIDA MAGRAONULUI DIN ZAMBACCIAN SI BUNCARELE DE ARAMA
rank 1
PAI DE TEAMA SCURGERILOR DE INFORMATII SI A ASCULTARILOR INTRE EI IN SCOPUL SANTAJULUI
F
fnc
rank 1