Cioaca poate ajunge milionar in euro de pe urma Elodiei

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 11:07
10282 citiri
Cioaca poate ajunge milionar in euro de pe urma Elodiei

Cristian Cioaca ar putea castiga milioane de euro din drepturi de autor de pe urma sotiei sale, Elodia Ghinescu, daca acesta va tine cont de sfaturile avocatului Iulian Urban, care sustine ca politistul are dreptul la o parte din banii scosi pe numele Elodia exploatat de canale media, pe prajituri, in cantece sau jocuri virtuale.

Pe site-ul Agentiei de recuperari debite Urban si Asociatii, managerul acesteia, Iulian Urban sustine ca toate acestea au adus profituri trusturilor de presa, companiilor si comerciantilor care au mediatizat cazul ei si al lui Cioaca.

"Numai ca, aceste prezentari si exploatari a numelui lui Elodia Ghinescu au nascut pe langa profituri pentru cei care le-au exploatat, si drepturi de autor, care se afla pana la momentul declaratii judecatoresti a mortii acesteia, in patrimoniul sotului sau, Cioaca, care conform Codului Muncii are un mandat legal, prezumat de reprezentare si administrare a acesteia".

Mai mult, in opinia avocatilor respectivi, "chiar daca va divorta, Cioca are dreptul conform legii la 50 % din intregul patrimoniu comun, astfel incat in el va intra si 50 % din cota drepturilor de autor generate de utilizarea numelui Elodia Ghinescu".

"Restul de 50 % se va imparti intre Cioaca si fiul sau Patrick, in varsta de 3 ani, care va ramane in grija lui Cioaca", mai sustine Iulian Orban.

Cum ar putea sa intre Cioaca in posesia banilor ?

Pur si simplu sa notifice toti comerciantii, trusturile de presa si companiile care au exploatat atat numele Elodia Ghinescu cat si povestea acestei anchete care l-a implicat si pe el personal, si sa le ceara sa-i plateasca drepturile de autor aferente profiturilor realizate (rating, cresterea vanzarilor, etc), iar sansele sa inceapa sa si culeaga bani de pe urma unei asemenea actiuni sunt extrem de mari.

Potrivit sursei citate, "Ar trebui sa manifeste diligenta el si avocatul Sorescu care il reprezinta si sa mearga sa inscrie la ORDA si OSIM drepturile de autor si de marca pe numele lui si al lui Elodia Ghinescu, insa cred ca acest lucru l-au facut deja".

Disparitia Elodiei Ghinescu a fost facuta publica de catre postul de televiziune OTV. Postul a pornit o ancheta jurnalistica in cadrul emisiunii Dan Diaconescu Direct. Subiectul fiecarei editii a fost Elodia, pentru un total de aproape 200 de aparitii.

Gherghina Stancu, interpreta de muzica populara, a compus o balada pentru Elodia, iar pe Internet a aparut un joc cu numele "Gaseste-o pe Elodia!".

Mai mult, canalul PRO TV a lansat o intrecere, in care romanii pasionati de disparitia avocatei sunt indemnati sa participe la un concurs de scenarii numit "Enigma Elodiei", cel mai votat scenariu urmand sa fie transformat intr-un film de catre echipa de la Media Pro Pictures.

Tot un film despre aceasta poveste intentioneaza sa faca si regizorul serialului "Clanu' Spranceana" de la Antena 1, Andi Lupu.

Ca atare, "Cioaca are toate sansele ca in urmatorii ani sa devina, din aceste drepturi de autor, mai bogat cu cateva milioane de euro, daca va sti sa isi prezerve si pretinda aceste drepturi de autor pe care le are el si fiul sau Patrick", sustine Iulian Urban.

Ofertă de 100 de milioane de euro pentru un star al Barcelonei
Ofertă de 100 de milioane de euro pentru un star al Barcelonei
Liga saudită i-ar fi oferit lui Robert Lewandowski un contract în valoare de 100 de milioane de euro pe an, potrivit Mundo Deportivo. Cu toate acestea, polonezul vrea să rămână la Barça şi...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Cristian Cioaca, #Elodia, #drepturi autor, #milioane, #euro , #ancheta