Ziare.com

3.000 de euro pentru Sfantul Duh (Video)

Marti, 05 Mai 2009, ora 09:21

   

3.000 de euro pentru Sfantul Duh (Video)
In Romania exista inalti prelati care nu se dau in laturi sa intermedieze accesul la Duhul Sfint, daca doritorul este om cu stare.

Reporterii incognito ai Romania Libera dezvaluie care sunt caile prin care se poate ajunge preot, rapid, ocolind canoanele si regulamentele Bisericii Ortodoxe Romane.

Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, s-a aratat dispus sa il ajute pe unul dintre jurnalistii sub acoperire sa devina preot.

Astfel, Teodosie a intermediat inscrierea reporterului la Facultatea de Teologie a Universitatii de Stat "Ovidius" din Constanta in luna martie, desi trecusera deja sase luni de la inceperea scolii.

Mai mult, el s-a aratat dispus sa il faca pe acesta diacon, prima treapta obligatorie a preotiei. Secretarul personal al lui Teodosie le-a transmis jurnalistilor ca toata afacerea ii va costa aproximativ 3.000 de euro.

Reporterii Romaniei libere au platit in total 850 de euro si in plus i-au facut lui Teodosie alte servicii.

Vanzarea pe bani a harului preotiei este un pacat pedepsitde crestinism inca de acum 2.000 de ani. Totodata, Biserica Ortodoxa Romana a condamnat oficial coruptia in randul clericilor intr-o sedinta a Sfantului Sinod din anul 2004.

Pedepsele impuse de canoane pentru acest pacat sunt extrem de dure. Episcopii prinsi ca au luat mita pentru a oferi in schimb harul preotiei trebuie exclusi din randul prelatilor. In acelasi timp, se anuleaza hirotonirea celui care a platit pentru a deveni preot.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4779 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

teodosie MARE SNAPAN

in septembrie/2009 teodosie a luat mita $ 1000 ca sa inscrie un student la masterat.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor