Cine este Ager Leasing, firma care a castigat contractul cu Politia?

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 13:50
20043 citiri
Cine este Ager Leasing, firma care a castigat contractul cu Politia?

In timp ce ministrul de Interne, Cristian David, cere DNA sa ancheteze licitatia organizata pentru achizitia autospecialelor de politie iar seful Politiei, Gheorghe Popa, sustine ca SRI, DGA si Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR nu au sesizat niciun fel de incalcari ale legii, presa dezvaluie cine se afla in spatele firmei care a castigat licitatia.

Astfel, potrivit jurnalistilor de la Newsin, inca din luna august firma Subaru Motors Trading a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate ca IGPR a cumparat 300 de autospeciale 4x4 de patrulare pentru politia rurala de la un ofertant care, sustine distribuitorul, nu ar avea dreptul sa vanda produse Subaru, aceasta firma avand, insa, si alte contracte cu institutii publice.

Este vorba despre societatea Ager Leasing IFN, care a castigat majoritatea contractelor de achizitie cu MIRA.

In replica, Inspectoratul General al Politiei Romane a precizat atunci ca societatea Ager Leasing IFN a fost singura care a raspuns anuntului de participare la licitatia pentru cele 300 de autospeciale 4X4 destinate Politiei Rurale si a fost declarata castigatoare.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, societatea Ager Leasing IFN este detinuta de Mihail Bogdan Savin, actionar majoritar.

Despre acesta, presa a scris, de-a lungul timpului, ca a primit mai multe contracte cu societati de stat sau institutii, inclusiv cu Ministerul de Interne. Potrivit cotidianului "Ziua", aceasta firma a vandut Ministerul Administratiei si Internelor, in 2006, cele 6.000 masini Dacia Logan date politiei, la un pret ajuns sa fie dublu fata de cel la poarta fabricii.

Favorizat de toate regimurile

Infiintata in 1999, firma de Ager Leasing IFN finanteaza achizitia de vehicule, echipamente si utilaje, precum si imobile. Ager Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania de la inceputul acestui an, transferandu-se de la Asociatia Societatilor de Leasing din Romania.

Firma apartine omului de afaceri Mihail Bogdan Savin, un apropiat al chestorul Nicolae Berechet si al conducerii societatii Electrica, scriau jurnalistii de la Ziua pe 22 decembrie 2006, care sugerau ca de pe urma acestei amicitii ar proveni si contractele obtinute cu IGPR de Electrica SA.

Savin, aflat in topul celor mai bogati 100 de oameni din Romania, a fost acuzat de oficiali ai Ministerul de Finante ca la nivelul lui 2002, ar fi fraudat statul cu aproape 20 de miliarde de lei.

Omul de afaceri a reusit insa sa fie in gratiile tuturor guvernelor din ultima perioada. Ager Leasing si-a inceput contractele pe banii statului in 2002, atunci cand a primit 2,2 milioane de euro de la Societatea Romana de Televiziune pentru un set de computere si servere.

Intre anii 2002-2004, societatea lui Savin a primit mai multe cofinantari de la Ministerul Dezvoltarii si Prognozei.

In 2004, in urma prieteniei cu chestorul Berechet, Ager Leasing a primit fara licitatie un contract din partea Inspectoratului General al Politiei Romane, in valoare de 540 miliarde lei vechi (peste 13 milioane de euro), pentru achizitia a 1.500 de autoturisme Dacia Solenza. La vremea respectiva, in urma unui scandal mediatic, s-a vorbit despre aproximativ 5 milioane de euro.

Spre sfarsitul anului 2004, societatea lui Savin a mai primit 12,4 milioane de euro de la Electrica SA, pentru achizitia a 1.700 autovehicule.

In 2005, Primaria Iasi a achizitionat prin licitatie 50 de autobuze Maz de la cuplul de firme Ager Leasing si Dunarea SRL, la pretul de 200.000 de euro bucata.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Ager Leasing, #Mihail Bogdan Savin, #licitatii, #MIRA, #IGPR, #Nicolae Berechet , #ancheta