Curtea de Conturi vrea ancheta asupra masonilor

Joi, 10 Iulie 2008, ora 10:35
7183 citiri
Curtea de Conturi vrea ancheta asupra masonilor

Curtea de Conturi din Romania solicita in Raportul sau oficial deschiderea unor anchete penale asupra masonilor.

Asta dupa ce, un Raport al Curtii de dupa 2004 evidentiaza numeroase fraude legate de mai multe finantari catre fostul primar al Chisinaului, Serafim Urechean si fostul premier Dumitru Braghis, informeaza Ziua, in editia online de joi.

Acestea au fost realizate in perioada Guvernarii Nastase prin "Centrul pentru prevenirea conflictelor" si Centrul pentru Democratie condus de fostul sef al PSD Iasi, Doru Tompea, intermediate prin Titus Corlatean, pe atunci director al DRRP.

Se pare ca mai multe personaje de varf din Romania, Moldova, Rusia si Ucraina intrebuinteaza influentele masonice pentru promovarea unor interese economice si geopolitice in spatiul rasaritean al Europei.

Astfel, dupa 1989, Francmasoneria "si-a reaprins Luminile" in toate tarile din fostul bloc communist.

Prin Hotararea de Guvern nr. 561 semnata de Adrian Nastase la data de 15.04.2004, "Asociatia Marea Loja Nationala din Romania" devine de "utilitate publica", adica beneficiaza inclusiv de fonduri de la stat.

Conform istoricului oficial al masoneriei, cu stiinta Marii Loji Unite a Angliei, "Grande Oriente d'Italia" a decis sa reactiveze Francmasoneria Regulara din Romania. Aceasta Mare Loja Regulara a fondat pe teritoriul romanesc, la Bucuresti, in 1991, trei "Loji Regulare", aflate la inceput sub jurisdictie italiana.

Acelasi lucru s-a intamplat peste Prut, prin intermediul aceleiasi filiere, numai ca ceva mai tarziu.

Astfel, in 1997, tot Marea Loja Regulara a Italiei fondeaza la Chisinau "Marea Loja a Moldovei", cu sprijinul presedintelui de atunci Piotr Kirilovici Lucinschi, cunoscut si pentru politica sa anti-romaneasca.

Loja a fost inregistrata cu numarul 113 in registrul Lojei italiene, iar ceremonia de initiere, care a durat circa 11 ore, s-a desfasurat pe 7 iunie in Hotelul "Codru" de la Chisinau, fost al Partidului.

Fostul primar al Chisinaului, Serafim Urechean, primit adeseori la Bucuresti de Adrian Nastase, si fostul premier Dumitru Braghis sunt initiati, conform surselor de la Chisinau, in loja masonica "Marele Orient al Frantei", dar tot in filiala italiana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atac sub centură la Simona Halep: ”S-o anunțe cineva. Țara aia unde a avut ea domiciliul când era mai mică...”
Atac sub centură la Simona Halep: ”S-o anunțe cineva. Țara aia unde a avut ea domiciliul când era mai mică...”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
Lași telefonul la intrarea în restaurant, primești o sticlă de vin gratis. "Nouăzeci la sută dintre clienţi au ales vinul"
Lași telefonul la intrarea în restaurant, primești o sticlă de vin gratis. "Nouăzeci la sută dintre clienţi au ales vinul"
Oferta unui restaurant - o sticlă de vin gratuită clienţilor care renunţă la telefoanele mobile în timpul mesei - face furori la Verona, celebrul oraş al iubirii, scrie The Guardian....
#Italia, #Romania, #masoni, #Chisinau, #filiera , #ancheta