Fiul lui Voronin s-a imbogatit in Romania

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 07:45
5637 citiri
Fiul lui Voronin s-a imbogatit in Romania
Foto: compromat.ru

Fiul presedintelui moldovean, Vladimir Voronin, s-a imbogatit facand afaceri in Romania, castigand milioane de dolari din cele doua firme de import deschise la Iasi si la Vaslui.

Atunci cand si-a "incheiat" conturile, Oleg Voronin a ramas cu datorii la banci sau la oameni de afaceri romani.

Intre 1993 si 1995 Oleg Voronin a importat in tara noastra milioane de tone de zahar, relateaza Adevarul. Oleg Voronin a avut doua firme in tara noastra, pe care le-a abandonat lasandu-le cu datorii catre statul roman. Acum este cel mai bogat om din Republica Moldova.

Prima firma deschisa in Romania de Oleg Voronin a fost la Vaslui, Kaolin Impex. Anul infiintarii a fost 1993. Avea 31 de ani, iar tatal sau tocmai fusese ales copresedinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comunistilor din Republica Moldova.

Coincidenta sau nu, tot in 1993 Oleg Voronin a facut primul milion de dolari. In 1995 si-a mai deschis o firma la Iasi, MSI Trading SRL. Daca prima firma a fost radiata de statul roman, cea de-a doua a fost abandonata in favoarea unui alt cetatean moldovean.

Oleg Voronin reusise sa obtina chiar si un credit de la Bancorex, credit pe care nu l-a mai achitat. Acum, fiul lui Vladimir Voronin este un important om de afaceri in domeniul finantelor, constructiilor si transporturilor.

Monopol pe industria zaharului

Oleg Voronin este cel mai bogat om din Republica Moldova, profitand, ca intr-un regim dictatorial, de puterea tatalui sau.

In timpul celor doua mandate ale lui Vladimir Voronin, Oleg a fost acuzat de presa moldoveneasca de faptul ca a concentrat in mainile sale aproape toata industria zaharului, afacerile cu cereale, cele din domeniul bancar, ale asigurarilor, constructiilor, businessului imobiliar si turistic si transporturi.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Oleg Voronin afaceri, #fiu Voronin Romania, #Vladimir Voronin afaceri , #ancheta