Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Functionarii necooperanti de la Romgaz erau demisi, la cererea lui Ioan Niculae

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 16:55
4213 citiri
Functionarii necooperanti de la Romgaz erau demisi, la cererea lui Ioan Niculae
Foto: B1 Tv

Functionarii din conducerea Romgaz sau reprezentantii AGA care nu doreau sa participe la realizarea scopului ilicit erau schimbati din functie la cererea lui Ioan Niculae, desi ministerul de Finante era informat despre activitatile care subminau economia nationala, au dezvaluit surse judiciare.

Mai multe persoane cu functii de conducere din minister ii inlocuiau pe functionarii despre care actionarul majoritar al InterAgro auzea ca nu "colaboreaza", au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Tot in acest dosar au aparut informatii ca omul de afaceri Ioan Niculae a reusit sa impuna ca o societate de interes strategic, precum SNGN Romgaz, sa lucreze in interesul personal al firmei private InterAgro.

Cum a facut Ioan Niculae ca Romgaz sa lucreze in interesul personal al InterAgro

Acesta ar fi pus bazele unei grupari infractionale organizate, care avea ca scop obtinerea unor mari cantitati de gaze naturale, la preturi cu mult mai mici decat cele practicate de SNGN Romgaz SA cu ceilalti parteneri de afaceri.

De asemenea, alte date ale anchetei dezvaluie ca Ioan Niculae s-a autointitulat presedintele grupului de firme InterAgro, care faceau parte din sase combinate chimice, desi fiecare este personalitate juridica distincta.

Aceasta functie era acceptat de factorii decizionali din Ministerul Economiei, ANRE si Romgaz. Aceleasi surse au mai spus ca societatea pe care o reprezenta Niculae nu indeplinea cerintele pentru a beneficia intre anii 2008-2010 de facilitati.

In plus, omul de afaceri dorea obtinerea de gaze naturale doar din productia interna, acestea comercializandu-se la preturi mai mici decat cele din import, ocolind astfel reglementarile legale, care obligau la comercializarea gazelor naturale in amestec (din productia interna si de import, la un pret mediu).

Anchetatorii DIICOT au pus sub acuzare, in afacerea InterAgro, 40 de persoane, printre care pe fostii secretari de stat Tudor Serban, Viorel Palasca, Darius Mesca, Victor Alesandru Dan, din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si pe vicepresedintele ANRE, Eugen Georgescu.

Potrivit DIICOT, invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 de dolari patrimoniului Romgaz si bugetului statului, lucru care a pus in pericol sistemul energetic national.

Ioan Niculae neaga insa acuzatiile ce i se aduc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ioan Niculae anchetat Interagro, #Ioan Niculae subminare economia nationala , #ancheta
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
Bravo Basescu : Statul mafiot in toata splendoarea !
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4