Ioan Niculae, iubita, fosta sotie si fiica lui, urmariti penal pentru spalare de bani

Joi, 26 Iunie 2014, ora 16:20
13045 citiri
Ioan Niculae, iubita, fosta sotie si fiica lui, urmariti penal pentru spalare de bani
Foto: turnucustiri.ro

Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului de firme InterAgro, este urmarit penal pentru spalare de bani si sustragere de sub sechestru. In acelasi dosar sunt urmarite penal si fosta sa sotie, fiica si actuala sa partenera.

La actiunile omului de afaceri ar fi participat si fosta sa sotie, Domnita Niculae (foto), de care Ioan Niculae a divortat la sfarsitul lunii mai, cat si fiica sa, Adina Niculae, care sunt si ele urmarite penal de DIICOT.

Potrivit unui comunicat DIICOT, miliardarul ar fi actionat astfel incat sa puna pe numele Nicoletei Toncea, actuala sa iubita, dar si pe numele fiicei sale, Adina Niculae, o proprietate si pachete masive de actiuni prin care omul de afaceri detinea controlul asupra grupului sau de firme.

Ioan Niculae este suspectat ca si-a instrainat o parte din avere chiar in perioada in care procurorii urmareau sa impuna sechestru pe bunurile sale.

Dupa audierea suspectilor, procurorii DIICOT au emis ordonante de punere sub sechestru asigurator a mai multor bunuri ale suspectilor Ioan Niculae, Niculae Domnita, Toncea Nicoleta Mariana si Adina Elena Niculae, printre acestea regasindu-se inclusiv bunurile sustrase de sub sechestru.

Bunurile in cauza sunt un imobil situat in Bucuresti, compus dintr-o cladire din Zimnicea, cu terenul aferent, vandute de sotii Ioan si Domnita Niculae fiicei lor Niculae Adina Elena in data de 22 iunie 2012, la pretul de 1.300.000 de euro.

De asemenea, au mai fost sustrase de sub sechestru o cladire cu teren din Zimnicea, vandute in data de 19 iunie 2012 cu pretul de 1.000.000 de lei de catre sotii Niculae catre Toncea Nicoleta Mariana.

Ioan Niculae este deja urmarit penal in dosarul "Gaze ieftine", alaturi de fostii ministri Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

In acest dosar instrumentat de DIICOT, procurorii il cerceteaza pe Ioan Niculae, dar si alti 40 de fosti sefi din Compania Romgaz, Ministerul Economiei si ANRE, ca au actionat in interesul privat al InterAgro pentru a primi reduceri comerciale substantiale la livrarea de gaze.

Potrivit DIICOT, invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 de dolari patrimoniului Romgaz si bugetului statului, lucru care a pus in pericol sistemul energetic national.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, functionarii din conducerea Romgaz sau reprezentantii AGA care nu doreau sa participe la realizarea scopului ilicit erau schimbati din functie la cererea lui Ioan Niculae, desi ministerul de Finante era informat despre activitatile care subminau economia nationala.

Ioan Niculae este cel mai bogat roman. In 2014, revista americana Forbes i-a estimat averea la 1,2 miliarde de dolari, ceea ce il plaseaza pe locul 1.372 la nivel mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ioan Niculae sotie fiica DIICOT, #Ioan Niculae familie amanta penal, #Niculae sotie amanta fiica urmariti penal , #ancheta
Comentarii
T
tudorion46
rank 5
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Asta este motiv de ieftinire a gazului livrat populatiei