Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ioan Niculae, la DIICOT: Asistati la subminarea economiei nationale!

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 10:26
4716 citiri
Ioan Niculae, la DIICOT: Asistati la subminarea economiei nationale!
Foto: AgendadeIasi

Ioan Niculae, patronul Interagro, a sosit luni dimineata la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile in dosarul privind Romgaz.

Acesta este acuzat de complicitate la subminarea economiei nationale.

Ioan Niculae a venit la sediu insotit de apropiati si le-a spus jurnalistilor, la intrare, ironic: "E bine ca sunteti toti aici, asistati la subminarea economiei nationale, cu un agent economic. Dar nu noi am facut-o, ei cu noi. E bine ca transmiteti in direct".

La plecare, acesta a spus ca se incearca distrugerea unui agent economic care "a avut neobrazarea" sa se opuna ideii ca romanii trebuie sa fie nu numai slugi, ci si angajati.

"Exista investitori turci, indieni, rusi, care nu au fost deranjati pentru aceeasi subventie. Celor care cred ca prin distrugerea Interagro vor reusi sa proceseze gaze de import la pret mai mic, le spun ca Romania este membra UE si abuzurile au o limita", a declarat Niculae.

Omul de afaceri s-a declarat in repetate randuri nevinovat, sustinand ca nu are datorii la stat si ca a ajutat economia romaneasca, si nu a subminat-o. Acesta a declarat miercuri ca pretul gazului din productia interna primit de combinatele sale a fost stabilit de ANRE cu aprobarea Guvernului.

Sefii Romgaz, ANRE si din Ministerul Economiei, anchetati de DIICOT pentru favorizarea lui Ioan Niculae

Sefi Romgaz, dar si din ANRE sau Ministerul Economiei sunt anchetati in prezent de DIICOT pentru favorizarea omului de afaceri, dupa ce patru combinate chimice controlate de Niculae ar fi primit gaze din productia interna la pret preferential.

Cum a facut Ioan Niculae ca Romgaz sa lucreze in interesul personal al InterAgro

Prejudiciul in acest caz ar fi de 126 de milioane de dolari, conform procurorilor. DIICOT a pus sub acuzare 40 de persoane in acest dosar.

L.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ioan niculae, #Niculae subminare economie, #Niculae gaz ieftin , #ancheta