Liberalii vor locuri mai in fata in Camera Deputatilor

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 21:28
1708 citiri
Liberalii vor locuri mai in fata in Camera Deputatilor

Desi suntem la inceputul unei noi legislaturi, cand Romania are atat de multe probleme de rezolvat, adevarata prioritate din sanul clasei politice este samanta de scandal: opozitia, reprezentanta de liberali, este nemultumita de modul in care au fost atribuite locurile din sala Camerei Deputatilor si cere locuri mai "in fata".

Motivand ca locurile primite de deputatii PNL sunt "insuficiente si nesatisfacatoare", viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a solicitat, miercuri, oficial, sa fie realocate locurile din sala de plen a Camerei Deputatilor.

Nicolaescu sustine ca 45% dintre deputatii liberali au primit locuri in partea din spate a salii, fata de "doar 18-20% dintre deputatii PD-L si PSD", informeaza Cotidianul.

Ce parere are coalitia? In timp ce PD-L (Mircea Toader) spune ca nu vrea sa dea curs cererilor liberalilor pentru ca "au locurile pe doua randuri, din fata pana in spatele salii. Si la noi este la fel: avem locuri si in fata, dar si in spate. Vor sa fie toti in fata si noi in spate? Sectorizarea salii este absolut corecta", PSD este ceva mai conciliant.

"Exista intr-adevar o problema mica in ceea ce priveste locurile la liberali, dar acest lucru se datoreaza faptului ca randurile din partea din spate a salii de sedinta sunt asimetrice.

Eu nu vad decat o solutie, si anume sa se mute cei din UDMR in partea cealalta a salii, pe fostele locuri ale PRM, si atunci cred ca toata lumea va fi multumita", a declarat Hrebenciuc.

Pe de alta parte, nu trebuie uitati liderii maghiari, care spun ca au aceleasi locuri ca si in legislatura trecuta si nu vor sa se mute in alta parte: "nu ne intereseaza aceasta chestiune. Noi stam pe aceleasi locuri ca si inainte. O sa participam insa la discutiile pe aceasta tema", potrivit liderului deputatilor UDMR, Marton Arpad.

Problema liberalilor pare insa a fi cordonul ombilical: membrii opozitiei, care ar fi vrut sa fie toti la un loc, sunt separati in Camera Deputatilor de cateva capete pedeliste. Or Alianta D.A. a murit oficial la alegerile locale...

O prima solicitare privind o noua repartizare a locurilor in sala de sedinta a fost facuta pe 22 decembrie 2008, iar conducerea Camerei a decis ca totul sa se transeze in cadrul unei intalniri a liderilor grupurilor parlamentare. Insa cum miercuri s-a amanat sedinta Biroului Permanent, nici intalnirea liderilor de grup nu a avut loc.

Este posibil ca problema repartizarii locurilor sa fie discutata luni de catre liderii grupurilor parlamentare, imediat dupa sedinta de Birou Permanent al Camerei.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Florin Barbu, intitulată ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”, este citită şi dezbătută luni în Camera...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#liberali locuri deputati, #locuri Camera Deputatilor, #deputati opozitie coalitie, #Camera Deputatilor , #ancheta