Predoiu: Membrii CSM, niste sindicalisti ce isi apara colegii care gresesc

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 13:11
2283 citiri
Predoiu: Membrii CSM, niste sindicalisti ce isi apara colegii care gresesc

Lumea este nemultumita de CSM, pentru ca magistratii Consiliului Superior al Magistraturii se comporta ca niste sindicalisti si isi apara colegii care gresesc, in loc sa ia masuri, a declarat, sambata seara, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei a spus, la Realitatea Tv, ca nu trebuie, insa, sa se generalizeze, deoarece in CSM sunt magistrati cu experienta si cu prestanta, desi a recunoscut ca in mandatul sau nu a reusit sa obtina "mari rezultate" in relatia cu aceasta institutie.

De asemenea, Predoiu a fost de acord cu faptul ca neincrederea in justitie este intemeiata, dar a spus ca aceasta neincredere vine, de foarte multe ori, din lege.

"Este intemeiata, dar trebuie sa o depasim. Trebuie sa adoptam legi care stau in picioare din punct de vedere tehnic, cu care magistratii sa poata face justitie, pentru ca de multe ori, injustitia izvoraste din actul normativ", a declarat ministrul.

Ciuperci luate de la dosarele din arhiva

Pe de alta parte, actualul ministru al Justitiei a precizat ca judecatorii ajung sa se imbolnaveasca si sa ia ciuperci de la teancurile de dosare venite din arhive si ca, de multe ori, din lipsa de bani, judecatorii nu au nici macar hartie pentru imprimanta.

"Trebuie investiti bani in justitie, nu putem face justitie cu magistrati care judeca intre teancuri de dosare, cu judecatori care fac ciuperci de la dosarele venite de la beci si intra in spital, cu magistrati care n-au hartie sa puna in imprimanta, ca sa poata tipari rechizitoriile sau sentintele", a declarat ministrul Justitiei.

Totodata, el a spus ca trebuie investiti bani in logistica. "Daca avocatii marilor case de avocatura sunt conectati la sistemele de jurisprudenta internationale, judecatorii si procurorii nu beneficiaza de mijloacele tehnice si juridice pe care avocatii bine pregatiti le au".

Predoiu a mentionat faptul ca banii sunt la Guvern si ca "oricare ar fi acesta, trebuie sa inteleaga ca trebuie sa investeasca", pentru ca oprirea investitiilor, cand nu exista inca performanta, "ar fi o eroare strategica".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Catalin Predoiu, #Justitie, #CSM, #sindicalist, #ciuperci, #dosare, #magistrat , #ancheta