Radu Mazare da 10 milioane de euro ca sa scape de sobolani

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 11:35
4656 citiri
Radu Mazare da 10 milioane de euro ca sa scape de sobolani
Foto: Arhiva

Primaria Constanta, condusa de Radu Mazare, a organizat o licitatie pentru dezinsectia si deratizarea orasului Constanta si a statiunii Mamaia. Perioada pe care se semneaza contractul este de 25 de ani, iar castigatoare a fost firma bucuresteana Allchim CO SA. Suma pe care Mazare s-a angajat sa o plateasca este de peste 10 milioane de euro, fara TVA.

Potrivit Gardianul, contractul a fost castigat in urma unei licitatii publice deschise, la care s-a mai prezentat doar o singura firma, iar criteriul principal de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Contractul a fost atribuit inca din data de 18 septembrie a.c., dar a aparut in Monitorul Oficial abia in 4 noiembrie 2009.

Allchim CO SA nu este un castigator-surpriza, firma asigurand serviciile de deratizare si dezinfectie in Constanta, Mamaia si Mangalia inca din 2004. Afinitatea cu Radu Mazare se explica prin aceea ca actionarii principali, Dumitru Cristinel Ducu si Oana-Florina Sucata, sunt finul, respectiv fiica fostului general Florian-Mihai Sucata, fost sef al Corpului de Control al SPP, apropiat de gruparea Iliescu din PSD, din care face parte si primarul municipiului Constanta, Radu Mazare.

Afacerile fostului general SPP Florian Sucata au intrat in atentia anchetatorilor in urma cu patru ani, dupa ce, vreme de mai multi ani, salariati ai unor firme din Gorj au inaintat autoritatilor mai multe memorii, demascand atat increngatura de interese creata in jurul acestor obiective economice din zona miniera Motru, cat si relatiile la varf pe care fostul ofiter le avea pe plan local, dar mai ales la centru.

”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Cu doar câteva zile înainte de termenul până la care trebuie depuse semnăturile pentru candidaturile la alegerile locale și europarlamentare, candidații AUR și ai Alianței Dreapta Unită...
#Radu Mazare afaceri, #contract deratizare Constanta, #general SPP Florian Sucata , #ancheta
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Cu sobolanii nu-i de glumit... . Nu cred eu ca va scapa asa de usor de ei. Cu siguranta va mai avea nevoie de niste bani. E bine ca face "treaba" cel putin... .
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Asa, Mazare, aghezmuiala cat incape in zece milioane ,