Rosca Stanescu lanseaza acuzatii incendiare la adresa lui Traian Basescu

Luni, 24 August 2009, ora 16:56
9613 citiri
Rosca Stanescu lanseaza acuzatii incendiare la adresa lui Traian Basescu
Foto: Realitatea TV

Asa cum a promis inca de sambata, Sorin Rosca Stanescu a lansat luni pe blogul sau un atac de proportii la adresa presedintelui Traian Basescu, afirmand ca seful statului si fratele sau, Mircea Basescu, sunt implicati in operatiuni acoperite de trafic de armament in beneficiul unor organizatii teroriste, fiind deja in vizorul Interpol.

Cum blogul lui Rosca Stanescu a fost blocat luni dupa-amiaza de numarul mare de accesari, prezentam cateva dintre acuzatiile aduse de acesta si preluate de Inpolitics, dezvaluiri pe care jurnalistul de la Ziua a declarat intr-o emisiune in direct la Realitatea TV ca si le asuma cu toate responsabilitatea, lui alaturandu-i-se si Cozmin Gusa.

De altfel, Rosca Sanescu a anuntat ca urmeaza si alte dezvaluiri si probe care sa ii sustina acuzatiile la adresa presedintelui. "Mortul se afla in dulap. Va iesi de acolo", a declarat Rosca la Realitatea TV, explicand de ce nu doreste sa le dea pe toate odata publicitatii.

"Imi permiteti sa imi administrez singur si viata si libertatea si anchetele pe care le fac. Eu am experienta acestor meciuri cu presedintii", a spus Rosca referindu-se la procesele pe care le-a avut cu fostul presedinte Ion Iliescu.

Ce afirma SRS, pe blogul sau, despre fratii Basescu:

"Fratele Presedintelui Romaniei a participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. *Cinci vapoare sosite din Tailanda au fost ancorate in portul Constanta.

*Operatiunea a fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei.

*Incarcatura consta in substante explozive si munitie.

*Desi uriasa, cantitatea exacta nu este cunoscuta de autor.

*Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea Tailandeza cu ROMARM S.A., apartinand Ministerului Industriilor, era UM Babeni din jud. Valcea.

*Acolo explozibilii si munitia, in loc sa fie distrusi, au fost reambalati.

*In scurt timp a avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus S.C. ROMAGRO CEREAL SRL.

*Operatiunea s-a realizat tot pe cale maritime, fiind asigurata din nou de Mircea Basescu.

*Desi autorul acestei dezvaluiri nu stie care a fost suma totala a castigului realizat prin aceasta scamatorie frauduloasa, este de presupus ca ea este enorma.

INTERPOL Belgia intra pe fir

*Dovada este ca INTERPOL Belgia se intereseaza de traseul a 12 milioane euro, care reprezinta doar o fractiune din castig.

*Este suma care INTERPOL Belgia presupune ca a fost dirijata prin intermediul S.C. ROMAGRO CEREAL SRL catre doua organizatii teroriste. *INTERPOL Bruxelles - Belgia a transmis, la 21 ianuarie 2009, o adresa urgenta Ministerului Administratiei si Internelor, Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala si Biroului National INTERPOL, prin care solicita investigarea lui Bakri Imad Abdul Reda, care este asociat al ROMAGRO CEREAL SRL Romania.

*Au fost alertate urmatoarele institutii: Serviciul de Informatii Externe (SIE); Serviciul Roman de Informatii (SRI); Ministerul Administratiei si Internelor - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI); Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate (DGCCO) si Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia de Investigare a Fraudelor (DIF).

Bakri Imad Abdul Reda a jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah

*A rezultat ca Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, actionar semnificativ al ROMAGRO CEREAL - cu 70%, prin intermediul acestei societati, a jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia.

*Tot el ar fi principalul importator de arme si echipament militar al organizatiei teroriste UNITA din Angola, prin intermediul Republicii Democratice Congo.

Mircea Basescu, rol cheie

*Un rol cheie l-a avut, in aceasta afacere, preluarea si descarcarea in secret, de catre Mircea Basescu, la sfarsitul anului 2008 sau in prima parte a lunii ianuarie 2009 - autorul nu cunoaste data exacta - a cinci vapoare cu material exploziv, care ar fi trebuit sa fie distrus.

*Tot Mircea Basescu a asigurat si reexportarea in secret a explozibilului.

*Au fost efectuate numeroase interceptari ale convorbirilor telefonice purtate de locotenent-colonel in rezerva Cornel Purcarea, conducator de facto la acea data al ROMAGRO CEREAL SRL, Mircea Basescu, Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir si Ion Garbacea, de la ROMARM SA.

*Unul dintre beneficiarii afacerii este Mircea Basescu. *In urma informarii sale de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI, Traian Basescu a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Citeste continuarea pe blogul lui Rosca Stanescu.

Sambata, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu anuntase ca va face dezvaluiri incendiare despre lucruri "de care se teme presedintele".

"Ceea ce s-a prezentat pana acum este doar varful aisbergului. Eu mai stiu o mica parte care demonstreaza ca domnul presedinte Traian Basescu stia de la bun inceput ce se intampla si a regizat prost ce se intampla. Situatia relatiei frauduloase dintre armata si mediul politic reprezentat de Traian Basescu nu se reduce la acest contract", a spus jurnalistul la Realitatea Tv.

"Pot sa va spun ca este vorba de legaturi ale domnului presedinte Traian Basescu, prin intermediul fratelui sau, cu medii teroriste. Pe domnul presedinte il intereseaza sa obtina bani", a adaugat Sorin Rosca Stanescu. (C.B.)

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rosca Stanescu acuzatii Basescu, #Rosca Stanescu Basescu teroristi , #ancheta