Scandalul cu ovule de la Bucuresti, o facatura a spaniolilor?

Marti, 21 Iulie 2009, ora 15:27
3280 citiri
Scandalul cu ovule de la Bucuresti, o facatura a spaniolilor?
Foto: Arhiva

"Adevarul in scandalul legat de traficul de ovule dintre Israel si Romania este o conspiratie. Cred ca totul a fost facut de medicii romani care sunt "gelosi" pe cei israelieni sau este o actiune a spaniolilor care vor sa discrediteze Romania", a declarat marti controversatul medic ginecolog italian, Severino Antinori.

Atinori (foto) este unul dintre specialistii pioneri in domeniul fertilizarii in vitro, face asta de peste 40 de ani, dar este si presedinte al Asociatiei Mondiale a Medicinii Reproductive, informeaza Il Tempo.

"Ar fi necesar ca prima data sa fie cautate cauzele si dupa aia sa se vorbeasca de trafic de ovule. Eu cunosc ginecologi israelieni care sunt foarte buni in munca lor, sunt persoane minunate. Cred ca tot acest scandal a fost provocat de "gelozia" medicilor romani", a declarat medicul italian.

Atinori mai crede ca totul este o facatura. "Cred ca cei de la clinica au fost denuntati de spaniolii care isi doresc sa discrediteze Romania. Totul este facut special pentru a determina cuplurile sa nu mai mearga in Romania, ci sa foloseasca structurile spaniole sau din Belgia.

Donarea de ovule, daca este facuta moral, are o mare valoare, de exemplu in Spania este foarte utilizata. Trebuie sa ai grija in legatura cu astfel de stiri, pentru ca in spatele lor s-ar putea ascunde si intentia vreunui grup catolic de a condamna aceste practici", a adaugat medicul.

Trafic de ovule la clinica Sabyc din Bucuresti

Magistratii au decis marti ca cei trei "capi" ai retelei de trafic de ovule de la clinica Sabyc din Bucuresti sa fie arestati timp de 29 de zile.

Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti, iar cei trei sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de trafic de celule umane cu scopul obtinerii unui folos material, anunta Antena 3.

Este vorba de Harry Mironescu, Yair Miron si Cecilia Borzea din Bucuresti.

Cele care acceptau sa isi doneze ovulele primeau intre 800 si 1.000 de lei de la medicii israelieni, au stabilit procurorii DIICOT in ancheta din dosarul traficului de celule umane, potrivit Realitatea Tv.

Angajatii unei clinici din Capitala, clientii acesteia, dar si mai multi donatori au fost audiati duminica la DIICOT Bucuresti fiind suspectati de trafic international de celule umane.

Donatoarele aveau varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, iar, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 800 si 1.000 lei, consimteau sa doneze ovocitele necesare realizarii tehnicii de fertilizare "in vitro" si, implicit, sa se supuna procedurii medicale ce implica stimularea ovariana pe cale artificiala si recoltarea ovocitelor.

Procurorii DIICOT au perchezitionat duminica clinica Sabyc si au ridicat mai multe zeci de persoane pentru audieri.

Clinica Sabyc functioneaza de 10 ani, insa nimeni din Ministerul Sanatatii nu a putut confirma daca a fost sau nu acreditata pentru fertilizarea in vitro.

Clinica a fost infiintata de o familie de medici israelieni in 1999 si, oficial, a facut pana acum aproximativ 2.000 de inseminari artificiale. De serviciile ei au beneficiat contra unor sume intre 10.000 si 15.000 de euro cel putin cateva sute de cupluri mai ales din Israel si Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Severino Atinori, #scandal trafic ovule, #facatura spanioli, #ginecolog italian, #trafic ovule Sabyc , #ancheta