Trecutul familiei Voronin pe meleaguri romanesti

Joi, 27 Martie 2008, ora 09:58
3873 citiri
Trecutul familiei Voronin pe meleaguri romanesti

O parte a familiei lui Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova, s-a refugiat in Romania, unii dintre membrii familiei sale devenind luptatori cu arma in mana impotriva comunismului, dezvaluie Ziua, in editia online de joi.

Ramura familiei Voronin ramasa dincolo de Prut a fost supusa reeducarii comuniste si unui experiment de spalare a creierului, cu scopul de a sterge complet identitatea nationalilor romani.

Printre acestia se afla si presedintele tarii vecine, pentru ca, desi este roman get-beget, el uraste Romania si considera tricolorul drept "un steag fascist".

La randul ei, noul premier comunist de la Chisinau, Zinaida Grecianii, ales recent de Voronin, este o clona feminina a acestuia.

Cu toate ca s-a nascut in Gulag, in regiunea Tomsk din Siberia, unde parintii ei fusesera deportati de sovietici, ea este acum fruntasa a Partidului Comunistilor si declara ca vorbeste limbile oficiale ale Republicii, rusa si "moldoveneasca".

Sora mamei lui Voronin, Domnica Sarbu a murit in 2004, in satul Camarasu, judetul Dambovita, la aproximativ 35 de kilometri de Bucuresti.

Femeia era vizitata din cand in cand de oameni de-ai lui Voronin, care ii aduceau medicamente sau bani de lemne pentru ca ea este cea care l-a crescut pe Vova, nepotelul Vladimir.

Domnica si Isidor Sarbu, bunicul lui Voronin, faceau parte dintr-o familie numeroasa cu zece frati.

Isidor Sarbu, primar al regimului Antonescu in Transnistria, in perioada 1942-1944, i-a blestemat pe comunistii rusi si a fugit in Romania unde a ajuns luptator cu arma in mana in muntii Oasului.

Nepotelul a intrat pe mana rusilor care i-au aplicat "reeducarea", i-au schimbat numele de familie cu unul rusesc - Voronin - cioroi pe romaneste, si l-au transformat intr-un mancurt - nume care exprima tipologia slugii resentimentare la adresa propriului neam.

Fenomenul reeducarii s-a petrecut intr-un regim de control total efectuat de consilierii sovietici care dirijau, indrumau si supravegheau.

Scopul experimentului, conform principiilor leniniste era schimbarea si lepadarea convingerilor si ideilor politice si religioase ale detinutilor, pentru a se obtine in cele din urma alterarea personalitatii pana la punctul obedientei absolute.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#bunic, #Voronin, #a luptat, #comunism, #Romania , #ancheta