Tun imobiliar de 60 de milioane de euro pentru Mercedes, VW sau Peugeot

Luni, 09 Iunie 2008, ora 07:45
3398 citiri
Tun imobiliar de 60 de milioane de euro pentru Mercedes, VW sau Peugeot

Un grup de persoane a reusit sa stranga langa Timisoara un "pachet" de peste 640 de hectare de teren care sa ii permita sa negocieze cu orice mare industrias care doreste sa investeasca aici.

De aproape doi ani, "sagetile" acestora au batut satele judetului cautand proprietarii care asteptau de ani de zile sa-si primeasca terenurile, informeaza "Gandul".

Tintele investitorilor, dintre care se detaseaza Nicolae Mann, au fost localitatile aflate in zone neinteresante pentru investitii, unde nu mai existau suprafete disponibile si unde oamenii au fost usor de convins ca nu-si vor mai vedea vreodata pamantul inapoi.

Asa ca, decat sa ramana cu o hartie in buzunar, au semnat promisiuni de vanzare catre cei care le-au oferit pana la o mie de euro pentru fiecare hectar. Ce nu stiau proprietarii era ca mai exista o solutie: schimburile de terenuri intre localitati, pe locatiile fostelor IAS-uri din apropierea Timisoarei, aflate in portofoliul ADS, unde preturile cresc de la o zi la alta.

Beneficiarul real al majoritatii schimburilor de terenuri efectuate in Timis in ultimii ani a fost firma Euromobille SRL din comuna Biled, in spatele careia se afla puternicul om de afaceri Nicolae Mann.

Desi considerat un apropiat al liderilor PSD, Mann s-a afisat, in ultima perioada, alaturi de lideri marcanti ai PD-L Timis - secretarul general Dan Popa si presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Una dintre cele mai importante operatiuni a fost legata de terenurile fostului IAS de la Sanandrei - la 13 kilometri de Timisoara, in apropierea soselei spre Arad si langa viitoarea autostrada. Ritmul a fost extrem de alert, existand situatii cand intr-o sedinta s-a aprobat reconstituirea dreptului de proprietate, iar la urmatoarea - transferul la Sanandrei.

O posibila explicatie a grabei a fost vizita extrem de discreta, anul trecut, a unui grup important de investitori germani care a purtat discutii cu autoritatile locale pentru o serie de investitii strategice pentru judet. Surse extrem de bine informate sustin ca printre cei interesati s-au aflat si reprezentantii DaimlerChrysler, care cautau 400 de hectare de teren pentru a construi o fabrica.

Chiar daca Mercedes nu va veni la Sanandrei, succesul financiar al "tunului" imobiliar pare asigurat, deoarece "Peugeot, Renault, dar si Volkswagen cauta teren in zona".

Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Olandezul Max Verstappen (Red Bull) ar fi în fruntea listei posibililor înlocuitori ai septuplului campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, în 2025, dacă ar fi disponibil, conform...
Simona Halep e sinceră: "Trebuie să mă apuc de muncă". Românca a lansat săgeți către rivala care a criticat-o
Simona Halep e sinceră: "Trebuie să mă apuc de muncă". Românca a lansat săgeți către rivala care a criticat-o
Simona Halep a revenit de la Miami, unde a jucat primul meci după un an şi jumătate, şi a declarat, la Aeroportul Henri Coandă, că mai are mult de muncă pentru a ajunge unde îşi doreşte....
#Mercedes, #investitori, #teren, #PDL , #ancheta