Conducerea Universitatii din Petrosani, cercetata pentru abuz in serviciu

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 18:37
1556 citiri
Conducerea Universitatii din Petrosani, cercetata pentru abuz in serviciu

Conducerea Universitatii Petrosani in frunte cu rectorul Emil Pop a intrat in vizorul organelor de cercetare penala, dupa ce a fost facut public un "Armaghedon", ai caror semnatari, angajati din cadrul Universitatii, au scos la iveala o serie de aspecte ce ar putea fi de natura penala.

Potrivit inspectorului sef al IJP Hunedoara Liviu Gabriel Dumitru, "aspectele respective fac obiectul cercetarilor in dosarul penal 136131/07.04.2010 aflat in instrumentare Politiei Municipiului Petrosani, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani".

Adjunctul comandantului Politiei Petrosani, Stefan Ciuca, sustine ca in dosarul respectiv conducerea Universitatii Petrosani este cercetata penal sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu, cercetarea fiind in faza intocmiri actelor premergatoare.

"Armaghedonul" impotriva Universitatii din Petrosani a aparut public la inceputul acestui an, iar principalul vizat, rectorul Emil Pop, era acuzat de cheltuirea banilor publici in scopuri personale, de trafic de influenta, fals in documentele institutiei sau acordarea preferentiala a gradatiilor de merit.

Conform documentului, banii institutiei destinati programelor europene pentru studenti ar fi fost de fapt folositi in scopuri personale pentru influenta si pregatirea cadrelor didactice apropiate rectorului si crearea posibilitatii persoanelor agreate de a-si sustine lucrari la diferite simpozioane internationale.

De asemenea, o serie de lucrari de achizitie si investitiile institutiei de invatamant superior ar fi fost dirijate cu preponderenta spre catedra rectorului Pop, acesta fiind acuzat si ca ar fi influentat firmele castigatoare sa intoarca banii spre universitate, prin contracte de cercetare pentru diferite persoane.

In momentul aparitiei "armaghedonului", rectorul Universitatii Petrosani, Emil Pop, nu s-a aratat surprins de sesizarea si acuzele care sunt aduse conducerii universitatii, ba mai mult a declarat ca de cand este rector au aparut periodic astfel de sesizari. Acesta a pus acuzatiile care i s-au adus pe seama faptului ca este o persoana mai dura cu oamenii, deoarece tine la prestigiul institutiei superioare de invatamant si nu tolereaza anumite lucruri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Armaghedon universitatea Petrosani, #dosar penal universitatea Petrosani, #Emil Pop abuz , #ancheta