Cristian David a aprobat filajul colegului Remes

Vineri, 12 Octombrie 2007, ora 07:58
3155 citiri
Cristian David a aprobat filajul colegului Remes

In dosarul Remes - Muresan - Ciorba, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat sprijinul Ministerului de Interne, respectiv, Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), relateaza "Gandul" in editia online de vineri. Procurorii anticoruptie au apelat la ofiterii DGIPI in baza autorizatiei emise de un judecator.

Concret, politistii au fost solicitati sa asigure operatiunea de filaj permanent, indiferent de locatie, a invinuitului Gheorghe Ciorba, devenit ulterior denuntator.

Practic, ofiterii de la fostul Doi si un sfert" s-au aflat pas cu pas pe urmele lui Ciorba, intocmind pentru procurori procese-verbale in care au consemnat programul acestuia: persoanele cu care s-a intalnit, ora cand s-a intamplat acest lucru, timpul petrecut cu acestea, locatia, precum si detalii referitoare la respectivele persoane.

Este de presupus ca avand in vedere faptul ca in momentul de fata dosarul e aproape public in procesele-verbale intocmite de DGIPI se afla date relevante despre intalnirile lui Ciorba cu Ioan Muresan, despre vizita celor doi la resedinta lui Remes, unde au lasat o serie de produse, printre care caltabosii si palinca.

Surse din cadrul Ministerului de Interne sustin ca ministrul Cristian David, cand a semnat aprobarea pentru filaj, nu si-a dat seama ca solicitarea referitoare la Gheorghe Ciorba ar putea duce sau ar putea avea legatura cu colegul sau Decebal Traian Remes.

Miza scandalului - 200 de miliarde de lei vechi

Gheorghe Ciorba ar fi dat mita pentru a castiga licitatii in valoare de 200 de miliarde de lei vechi, organizate de Ministerul Agriculturii in judetul Valcea, informeaza Cotidianul.

Omul de afaceri din Satu Mare castigase deja o licitatie de 11 miliarde de lei vechi si spera la inca doua in valoare de 200 de miliarde de lei vechi. Daca prima s-a desfasurat fara probleme la 21 septembrie, celelalte doua trebuiau sa fie castigate pe 26 septembrie. Pe 24 septembrie a aparut o contestatie care a dat totul peste cap.

Prima licitatie invocata de procurori in aceasta ancheta este cea castigata de Gheorghe Ciorba si care s-a desfasurat la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Valcea, pe 21 septembrie. SC Construct Europromt SRL Satu Mare a fost declarata castigatoare in lupta purtata cu alte trei competitoare.

Celelalte doua licitatii, despre care este vorba in inregistrarile avandu-i drept protagonisti pe Decebal Traian Remes, Ioan Avram Muresan si Gheorghe Ciorba, aveau ca miza 200 de miliarde de lei vechi si trebuiau sa aiba loc pe 26 septembrie. Pe 24 septembrie a fost insa depusa contestatia despre care ministrul Remes il informa pe Muresan in convorbirea telefonica inregistrata.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...