Cum a impartit Dan Nica apartamente amicilor din Politie

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 08:55
5096 citiri
Cum a impartit Dan Nica apartamente amicilor din Politie

Politistilor de rand li s-au taiat banii de chirie si locuiesc pe unde apuca. In schimb, sefii lor au primit "locuinte de interventie" in buricul Capitalei, gratie fostului ministru Dan Nica.

EVZ dezvaluie in editia de luni ca mai-marii Politiei au primit apartamente cu doua sau trei camere, intr-un imobil ridicat de curand de Ministerul de Interne, pe strada Mircea Voda.

Surse din Politie sustin ca imparteala a fost facuta la comanda comisarului-sef Mihai Calinescu, imputernicit la sefia politiei bucurestene, la recomandarea tandemului Viorel Hrebenciuc-Marian Vanghelie.

"Eu nici nu am fost seful Politiei Capitalei, am fost desemnat sa conduc aceasta institutie. S-a constituit o comisie care a facut anchete sociale, a avizat repartitiile. Eu doar am certificat ce a stabilit comisia. Nici nu stiu cine sunt oamenii care ocupa apartamentele. Nu mi-am repartizat nici soferul, nici consilierul acolo!", s-a aparat Calinescu, citat de EVZ.

Printre norocosii cu apartamente noi se numara noua sefi, ofiteri, si vreo trei agenti.

"Spre exemplu, comisarul-sef Roberto Ababei, seful Sectiei 8 Politie, a primit un apartament cu trei camere in blocul de pe Mircea Voda, desi locuia intr-un apartament de doua camere - locuinta sociala de la primarul sectorului 2, intr-un bloc ANL. Unul dintre criteriile in baza caruia a obtinut noul apartament: "Prezenta in unitate in caz de urgenta". Dar Sectia 8 se afla in sectorul 2, iar de la locuinta sociala ar fi ajuns mai repede la birou", sustin aceleasi surse citate de EVZ.

Un alt exemplu elocvent e cel al Floricai Iancu, sefa Serviciului Cercetari Penale al Politiei Capitalei. Ea e beneficiara unui apartament de interventie, desi locuieste in comuna ilfoveana Vidra, la doar 30 de kilometri de Bucuresti.

Potrivit liderilor Sindicatului Politistilor, problemele legate de modul in care au fost repartizate apartamentele din blocul ridicat in centrul Capitalei au plecat chiar de la ordinul lui Dan Nica. Acesta a schimbat destinatia locuintelor, care ar fi trebuit sa fie "de serviciu", in case de interventie (care se acorda, o perioada limitata, doar politistilor a caror prezenta in unitate este necesara in orice moment).

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#apartamente politisti, #locuinte interventie politisti, #chirie politisti , #ancheta