Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum i-a daunat Monica Ridzi lui Traian Basescu

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 07:56
5489 citiri
Cum i-a daunat Monica Ridzi lui Traian Basescu
Foto: ycaar.com

Traian Basescu a pierdut alegerile in fieful familiei Ridzi, orasul Petrosani, condus de la primarie de chiar sotul fostului ministru al Tineretului.

Candidatul PSD a obtinut la Petrosani 41,49% din voturi, Crin Antonescu, 20,82%, iar Basescu, numai 17,5%. Seful statului a fost devansat de cei doi contracandidati si in Petrila, Vulcan si Lupeni.

De fapt, in toata Valea Jiului, Basescu a pierdut alegerile. Nici macar in localitatile cu primari PD-L seful statului nu a reusit sa se impuna.

Daca aceasta zona e cunoscuta ca social-democrata, surprinzator este scorul obtinut de Crin Antonescu, clasat pe locul doi in preferintele electoratului, desi liberalii nu au avut niciodata succes la urne in Valea Jiului pana acum, informeaza Romania libera.

De vina pentru scorul prost obtinut de seful statului ar putea fi scandalul in care a fost implicata Monica Iacob-Ridzi in timpul mandatului de ministru al Tineretului si Sportului si de care PSD a profitat din plin in campania electorala.

Monica Iacob-Ridzi si sotul ei, Tiberiu, primar al municipiului Petrosani, au fost prezentati in permanenta drept apropiati ai presedintelui Traian Basescu, iar discursurile candidatului PSD, Mircea Geoana, si ale staff-ului sau de campanie au vizat exact acest cuplu politic.

"La acest rezultat a contribuit mult campania la nivel national a lui Crin Antonescu. De asemenea, a contat mult si confruntarea de vineri si cred ca este si o chestiune de trend. Lumea a tinut cont ca Antonescu vine cu altceva. Dar sigur ca a contat mult si scandalul in care a fost implicata Monica Iacob-Ridzi si care a tras in jos procentajul lui Traian Basescu", a explicat sociologul Nicolae Tasca pentru Romania libera.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#rezultate prezidentiale, #rezultate alegeri 2009, #Basescu Valea Jiului, #Basescu Ridzi , #ancheta
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Hmmm .... urat , foarte urat ! Nu stiam . Insa este FOARTE URAT pentru ca , printre altele , Ridzi a fost acuzata de directionarea unor bani tocmai catre orasele susmentinate pentru sustinerea unor investitii .