Cum i-a incurcat Videanu borcanele lui Negoita

Vineri, 25 Iulie 2008, ora 08:04
2694 citiri
Cum i-a incurcat Videanu borcanele lui Negoita

Persoanele care trebuie evacuate din Centrul Istoric si din casele nationalizate risca sa ramana pe drumuri din cauza fostului edil al Capitalei, Adriean Videanu.

Fostul primar a semnat in graba o dispozitie de repartizare pe care a scris locuinte sociale in loc de locuinte de necesitate, iar apartamentele nu pot fi date decat persoanelor cu venituri foarte mici, informeaza "Gandul", in editia online.

Aproape 300 de locuinte de lux, pe care nasul Videanu le-a facut cadou Primariei Sectorului 3 chiar cu cateva zile inainte de incheierea mandatului de primar general, nu pot fi repartizate.

Potrivit legii, locuintele sociale pot fi repartizate doar persoanelor defavorizate, cu venituri mici, iar in Centrul Istoric locuiesc si cetateni care nu se incadreaza in aceste criterii.

Primaria Sectorului 3 a cerut, printr-o adresa oficiala, municipalitatii sa rezolve greseala facuta de Videanu.

Printre altele se pare ca in anexele dispozitiei s-au strecurat unele nereguli, care au fost semanalate de administratia locala a Sectorului 3.

Se pare ca o parte dintre beneficiari au decedat, altii locuiesc fara forme legale sau au predat contractele de inchiriere, unii sunt proprietari, iar alti locatari nu se afla in zona-pilot a Centrului Istoric.

La sfarsitul lunii iunie, Videanu a transferat la sectorul 3, printr-o dispozitie, 293 de locuinte din cele 342 cumparate de pe piata libera.

Conform listelor aprobate de Videanu, 182 dintre acestea revin persoanelor evacuate din Centrul Istoric, iar restul celor evacuate din casele nationalizate.

Ironia este ca, initial, Consiliul General a aprobat cumpararea unor locuinte sociale de pe piata libera, nu de necesitate.

Ulterior, dupa ce s-a aflat ca locuintele sociale cumparate de Videanu erau, de fapt, locuinte de lux dotate cu piscina, parcare subterana si suprafete foarte mari, Consiliul General, la vremea respectiva majoritar PD-L, a schimbat termenul de locuinta sociala cu locuinta de necesitate pentru a-l acoperi pe primarul de aceeasi culoare politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#dispozitie, #repartizare, #semna, #gresit, #Adriean Videanu, #Liviu Negoita, #locuinta, #sociala , #ancheta
Comentarii
S
simcroitoru33
rank 1
T
Traian
rank 1
Tiganii implementati de comunsti si cei ce au ocupat abuiv dupa '89 centrul istoric TREBUIE scosi de acolo fortat