Cum l-a "facut" Morega pe "fonfalaul" de Pacuraru

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 11:55
2192 citiri
Cum l-a "facut" Morega pe "fonfalaul" de Pacuraru

DNA descrie in rechizitoriul trimis Inaltei Curti modul in care baronul PNL de Gorj Dan Ilie Morega ar fi corupt pe fostul ministru al Muncii Paul Pacuraru, cu contracte de stat pentru firma fiului sau.

Conform rechizitoriului, cei doi au facut in vara anului 2007 un troc: Pacuraru l-a numit pe un apropiat al lui Morega, George Romanescu, la sefia Inspectoratului Teritorial de Munca, iar Morega a intervenit pe langa conducerile unor companii de stat pentru ca firma Intratest, detinuta de fiul fostului ministru, Mihnea Pacuraru, sa beneficieze de contracte de formare profesionala, scrie Cotidianul.

Conform stenogramelor convorbirilor telefonice redate in rechizitoriu, Morega se referea la Pacuraru cu apelativele de "fonf" si "fon-fa-lau", cu trimitere la defectul de vorbire al fostului ministru.

Astfel, intr-o convorbire din 15 iunie 2007, intr-o discutie cu deputatul PD-L Marcel Romanescu, fratele celui numit la sefia ITM, Morega i-a spus: "Pana te duci, vii cu ea, ca-l facui ca pe dracu' pe fonf!", cu referire la rapiditatea cu care a obtinut aceasta functie de la Pacuraru.

Morega a repetat mai tarziu expresia si intr-o convorbire purtata chiar cu George Romanescu, numit de Pacuraru director al ITM Gorj.

Mihnea Pacuraru, fiul fostului ministru al Muncii, s-a grabit sa profite de noua functie a tatalui sau, conform rechizitoriului DNA, mai scrie Cotidianul.

Astfel, Mihnea Pacuraru, care infiintase in 2005 o societate de consultanta in afaceri, a solicitat schimbarea denumirii si a specificului activitatii (formare profesionala) in 4 aprilie 2007, la doar o zi dupa ce Paul Pacuraru a fost numit in fruntea Ministerului Muncii, institutie care coordona programele de formare profesionala pentru companiile de stat.

La interventiile lui Morega, firma lui Mihnea Pacuraru a obtinut un contract la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, in valoare de 68.000 de lei.

Inaintea interventiei propriu-zise, Morega l-a anuntat pe Pacuraru ca s-a rezolvat. In replica, ministrul Paul Pacuraru i-a spus lui Morega ca-i va transmite fiului sau Mihnea sa-l caute. "Da? Bine! Pai atunci vorbesc eu cu Mihnea", i-a spus fostul ministru liderului PNL Gorj.

Morega a mai intervenit la complexurile energetice Turceni si Rovinari. La cel din urma, Mihnea Pacuraru a fost refuzat voalat, pe motiv ca Rovinari nu avea planificate activitati de formare profesionala.

Dosarul DNA contine si marturiile membrilor CA ale respectivelor societati si ale unor angajati ai Ministerului Muncii, declaratii care confirma acuzele aduse lui Morega si Pacuraru.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Ilie Morega, #Paul Pacuraru, #Mihnea Pacuraru, #dosar DNA, #rechizitoriu Pacuraru , #ancheta