Cum se cumpara o diploma de asistent medical

Luni, 02 Februarie 2009, ora 18:03
22853 citiri
Cum se cumpara o diploma de asistent medical
Foto: BZI

Peste 200 de asistenti medicali din Iasi au devenit studenti la Facultatea de Medicina Victor Papilian a Universitatii Lucian Blaga, din Sibiu, dar nu au frecventat nici macar o zi cursurile.

Mai mult chiar, acestia au fost admisi dupa ce presedintelui OAMMR Iasi, Liliana Iordache (foto), a facut presiuni la conducerea facultatii, informeaza Buna Ziua Iasi.

Ministerul Sanatatii a fost sesizat de asistentii medicali de la UMF, Iasi, care nu concep cum un cadru medical isi poate obtine diploma cu bani, fara sa frecventeze cursurile la zi.

Conducerea Facultatii de Medicina Victor Papilian din Sibiu a declarat ca asistentii medicali din Iasi vor pierde toate drepturile si neaga ca le-ar fi trimis cursurile pe CD-uri.

"Vreau sa repet ca intram in acest scandal numai din cauza OAMMR. Nici nu facem si nici nu o sa facem invatamant medical la distanta. Avem asistenti medicali studenti la noi din mai multe judete ale tarii, dar opinie separata au facut judetele Iasi si Vaslui.

Nu ii vom primi la examene daca nu au frecventat cursurile, chiar daca se mai poate lipsi aici. Nu suntem dispusi sa riscam. Am dat pe suport electronic cursul meu unor studenti si m-am trezit ca acesta a fost multiplicat, postat pe Internet, fara a mi se cere permisiunea. Nu este normal sa se procedeze asa fara a avea permisiunea mea. Este vorba despre cursul meu. Nu s-au dat CD-uri cu cursuri sau alte materiale studentilor de la Iasi", a declarat prof. dr. Sanda Marchian.

Pe de alta parte, presedintele OAMMR Iasi, Liliana Iordache, sustine ca asistentii medicali nu s-au deplasat la Sibiu pentru ca au primit cursurile pe CD si carti.

Mai mult, aceasta a precizat ca, din cand in cand, sefa de an, asistenta medicala Irina Neagu, s-a deplasat la Sibiu pentru a aduce colegilor inscrisi la Facultatea de Medicina cursurile in format electronic si carti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#asistenti medicali, #nefrecventare cursuri, #facultate Sibiu, #cursanti Iasi , #ancheta