Daca Chauncey Hardy era Ion Popescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 12:57
6912 citiri
Daca Chauncey Hardy era Ion Popescu (Opinii)

Sa presupunem ca Chauncey Hardy nu era cetatean american si ca ambasada SUA nu era cu ochii pe ancheta la Giurgiu. Sa presupunem, asadar, ca victima agresiunii din bar era un oarecare Ion Popescu, alb la piele, un anonim giurgiuvean. Ce credeti ca s-ar fi intamplat?

Probabil ca ar fi fost ingropat ca ucis de betie. O solutie care ar fi aranjat pe toata lumea, mai putin pe mort, dar cui sa-i pese de el?

Ar fi aranjat politia din Giurgiu, al carei sef a avut o singura grija de la inceputul anchetei. Sa scoata din cauza clanul Butoane. Dar ce scriu eu aici vorba proasta "clan"? O familie mai mare dupa cum ne spune comisarul Nicolae Dobrin, cel sanctionat pentru 38 de abateri disciplinare si totusi imposibil de evacuat. Ministrul l-a dat afara, insa instanta l-a pus la loc, ca doar fara el cum sa functioneze ca pe roate politia din Giurgiu?

Solutia i-ar fi aranjat si procurorii din Giurgiu pe care Parchetul General ii cerceteaza acum sub suspiciunea ca ar fi tinut dosarele clanului Butoane sub cheie, neatinse si nelucrate. Ar fi aranjat de minune si politicienii de varf din Giurgiu, cam toti prieteni la catarama cu familia extinsa Butoane, de la primarul liberal, la senatorul UNPR-ist, la avocatul sef de filiala PSD.

Daca ramaneam la betie n-am mai fi vazut frumusete de imagini cu parlamentarul roman cel burtos, invitat de onoare la petrecerea lui Butoane, fost si drag coleg de scoala.

Si, bineinteles, diagnosticul acesta i-ar fi aranjat si pe medicii de garda in acea noapte la Spitalul din Giurgiu, care l-au lasat pe tanar sa zaca ore intregi neintubat, fara minime investigatii medicale, cu convingerea ca era doar beat. Si asta in conditiile in care, potrivit secretarului de stat Raed Arafat, in acea noapte UPU nici macar nu era aglomerata. N-ar fi fost amendati de minister si nici dosar penal n-ar fi avut pentru ucidere din culpa.

L-ar fi aranjat si pe managerul Spitalului din Giurgiu, caci nu s-ar fi aflat ca institutia pe care o conduce are contract pentru folosirea unui computer tomograf privat, care nu asigura insa investigatii in cursul noptii, ci doar in cursul zilei.

Dar, mare ghinion, Chauncey Hardy era cetatean american. Nu i-a folosit in timpul vietii, caci a fost lasat sa zaca precum Ion Popescu, dispretuit de politisti si medici deopotriva. Dar iata ca a folosit la ceva macar dupa moartea sa. Nu lui, caci dincolo de scandalul de acum nu stiu daca se va intampla mare lucru. Presupusul sau agresor ar putea beneficia de toata clementa instantei si ar putea lua o pedeapsa cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Lipsesc tocmai imaginile din bar care sa confirme ce spun martorii, ca tanarul a fost lovit cu salbaticie si dupa ce a cazut, imagini care ar fi transformat fapta in omor curat. Dar camerele de filmat erau, curat ghinon!, scoase din priza.

Cetatentia tanarului baschetbalist ne foloseste in schimb noua, pentru ca ea a fortat ridicarea cortinei de pe mizeria si putregaiul societatii romanesti, de pe complicitatile sulfuroase dintre politicieni si interlopi, de pe indolenta si incompetenta unor medici, care oricat de prost platiti ar fi nu au voie sa devina criminali, de pe chipul had al institutiilor statului menite parca sa-i apere pe ticalosi, nu pe oamenii onesti.

Sunt convinsa ca Chauncey Hardy nu este decat victima cea mai mediatizata nu doar a unui pumn, ci a unei intregi caracatite de ticalosii si incompetente. Si ma tem sa ma gandesc cat de lung este si va fi in continuare sirul victimelor nefericite si anonime ale ceea ce numim generic Sistem.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#baschetbalist ucis giurgiu, #ancheta baschetbalist americani, #medici Giurgiu sanctionati , #ancheta