Descinderi cu mascati la firme din domeniul media - prejudiciu de peste 12 milioane de lei

Luni, 18 Mai 2015, ora 08:17
7115 citiri
Descinderi cu mascati la firme din domeniul media - prejudiciu de peste 12 milioane de lei

Politistii efectueaza luni dimineata 9 perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov intr-un caz de evaziune fiscala si rambursare ilegala de TVA, in perioada aprilie 2012 - martie 2014.

Prejudiciul estimat este de 12,3 milioane de lei.

Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane desfasoara o operatiune ce vizeaza destructurarea unei retele infractionale, arata un comunicat la Politie Romane.

Din investigatii a reiesit ca in circuitul infractional sunt implicate 35 de societati comerciale romanesti, cu implicare in "activitati de media", ai caror reprezentanti ar fi obtinut, fara drept, bani, prin rambursare ilegala a impozitelor, taxelor si contributiilor la bugetul general consolidat al statului, arata sursa citata.

Luni vor fi puse in aplicare 13 mandate de aducere la audieri, in urma probatoriului administrat urmand a fi dispuse masurile care se impun.

Actiunea se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Jusitie.

La operatiune participa si luptatori din cadrul Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale si specialisti criminalisti.

Realitatea TV sustine ca investigatiile de luni se fac intr-un dosar disjuns din cel in care este vizata agentia Mediafax, iar Adrian Sarbu este arestat preventiv.

Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucuresti a decis in februarie ca Adrian Sarbu sa fie arestat preventiv, acesta fiind acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare, in dosarul Mediafax.

In acest dosar, mai multe persoane, angajati Mediafax, au fost arestate la sfarsitul anului trecut, fiind acuzate de evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii au sustinut ca suspectii au creat un sistem de firme-fantoma, prin care au prejudiciat statul cu peste 3,7 milioane de euro, din taxe si impozite neplatite.

Astfel, acestia au creat si aplicat o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

Procurorii mai sustineau ca in acest fel compania era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile, deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ancheta firme media, #dosar Mediafax perchezitii , #ancheta