Dialoguri indecente la Registrul Comertului

Marti, 03 Iunie 2008, ora 08:35
3692 citiri
Dialoguri indecente la Registrul Comertului

O discutie purtata de directorul general adjunct al Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), Bogdan Gaurean, prin "Yahoo! Messenger" dezvaluie limbajul trivial la care acesta recurge cand il enerveaza subordonatii (directori sau sefi de cabinet).

Convorbirile aflate in posesia Evenimentului Zilei au avut loc putin dupa miezul noptii de 29 februarie/1 martie 2008. Tintele obscenitatilor lui Gaurean: E.M., fosta directoare ONRC Vaslui, C.B., fosta directoare ONRC Teleorman, si F.A., sefa de cabinet a secretarului de stat Katalin Kibedi, la Justitie.

Potrivit fisierelor electronice, trecuse bine de ora 1.30 a unei dimineti de sambata, cand adjunctul de la ONRC isi prezenta declaratia de intentie vizavi de directoarea filialei Teleorman, C.B.: "Pai, daca o dau afara si crapa dracului", tuna in toiul noptii Bogdan Gaurean, pe Messenger.

Pentru ca, dupa cateva secunde, sa-si completeze discursul cu o dilema: "crapa ca o dau afara sau ca are 70 de ani???????". O grija de care inaltul oficial guvernamental scapa insa la fel de rapid: "p..a mea. oamenii crapa ca is batrani de putrezesc prin registre!!!!!".

In acea noapte insa, directorul Gaurean continua sa nu aiba somn, ci doar dusmani de pus la punct. Doamna E.M., de la Vaslui, era, la inceput de martie, director. Nervii lui Gaurean fusesera deja inflamati de subalterna indisciplinata, la care urlase peste zi.

Astfel ca, dupa cum decurge discutia de pe Messenger, aflam ca "dizidenta" E.M. va fi "calmata" intr-un stil aparte: "ii dau viteza, mi se rupe".

Si totusi, apogeul limbajului suburban folosit de Gaurean este atins cand se refera la sefa de cabinet a secretarului de stat de atunci, Katalin Kibedi. Motivul? Un contract pe care doamna F.A. a refuzat sa-l semneze la un moment dat.

Refuzul a fost destul pentru ca mintea vulcanica a inaltului functionar guvernamental sa mitralieze cateva etichete si un scenariu cat se poate de obscen.

Intai, angajata de la minister ar fi suma tuturor relelor: "nesimtita", "jeg uman", "baba" si "curva ordinara". Apoi, din conversatia pe Messenger reiese ca intentiile lui Gaurean cu aceasta angajata intrec orice inchipuire. O fictiune in care un oficial guvernamental (doamna F.A.) ar deveni jucaria sexuala a unui alt oficial guvernamental (domnul Gaurean).

Intrebat de Evenimentul Zilei cum comenteaza referirile triviale pe care le-a facut la adresa unor subordonate din institutia pe care o conduce, directorul general adjunct al Registrului Comertului, Bogdan Gaurean, sustine ca nu-i apartin acele cuvinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Liderii Uniunii Europene au adoptat miercuri seara o declaraţie prin care se afirmă dorinţa unei relaţii reciproc avantajoase cu Turcia şi un interes strategic pentru un mediu stabil în estul...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#discutii, #messenger, #registrul comertului, #Bogdan Gaurean, #indecente , #ancheta