Din culisele sedintei PNL de luni

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 10:01
7450 citiri
Din culisele sedintei PNL de luni
Foto: Arhiva

Crin Antonescu si-a impus vointa, luni, in fata celor aproape 200 de membri veniti din toata tara la Delegatia Permanenta, amenintand ca el refuza sa participe la negocierile cu democrat-liberalii in cazul in care conditiile nu vor fi cele dorite de el.

"Acestea sunt conditiile de negociere. Daca vreti alte conditii, eu imi depun mandatul", a spus Antonescu, lucru care a creat confuzie printre mai-marii liberali, care au crezut ca le pleaca presedintele. "Se referea la mandatul de negociator", i-a lamurit Mircea Ionescu-Quintus, scrie in exclusivitate Gandul.

Asa se face ca, dupa sapte ore de dezbateri aprinse, Antonescu si-a impus vointa, iar rezolutia adoptata luni de conducerea liberala prevede o serie de conditii imposibil de acceptat de cei cu care vor urma sa negocieze: "guvernul este expresia majoritatii parlamentare si nu a presedintelui" si "respingerea ideii ca Guvernul trebuie alcatuit in jurul PD-L, chiar daca Basescu va fi validat ca presedinte".

In plus, PNL s-a aratat dispus sa intre la guvernare cu conditia ca Antonescu sa fie premier sau ca seful Executivului sa fie "o personalitate a carei independenta, competenta si credibilitate sa fie recunoscute". Si cum din delegatia care va negocia cu PD-L fac parte doar adversari declarati ai lui Traian Basescu, cel mai vocal fiind Ludovic Orban, nu este greu de anticipat care vor fi rezultatele acestor negocieri.

Cotidianul Gandul relateaza si cateva episoade incinse din timpul dezbaterilor interne din Delegatia Permanenta. De exemplu, cand seful de la Mures, Ciprian Dobre, a protestat spunand ca PNL s-a transformat din partid in "club politic", presedintele PNL i-a retezat-o: "Prefer oricand acest club politic partidului lui Vasile Blaga".

Iar cand deputatul de Bacau Gheorghe Banu l-a intrebat direct "Nu ne lasa Patriciu la guvernare?", Antonescu a raspuns: "Nu vad ce amestec are Patriciu aici".

In plus, cand Dan Motreanu i-a reprosat componenta echipei de negociere, care "redeschide ranile de la congres si creeaza senzatia ca partidul e impartit in doua", Antonescu a replicat ca aceasta este noua conducere, aleasa dupa congresul din martie.

Marti incep negocierile oficiale intre partidele parlamentare pentru formarea unui nou Guvern, dupa ce luni seara Curtea Constitutionala l-a validat pe Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei. Dupa cum a declarat insusi Crin Antonescu la Realitatea TV, sansele formarii unui guvern cu PD-L si UDMR sunt "minime".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Crin Antonescu PNL, #negocieri guvern, #negocieri PDL PNL, #alegeri 2009, #formare guvern PNL PDL , #ancheta
Comentarii
Poza Elina
Elina
rank 5
S-au adunat pedelei la improscat cu mizerii! Fara spor, ce-i drept; articolul nu este nici pe departe unul care sa le satisfaca pofta de a murdari. Urata categorie sunteti, dragi concetateni!