Extradare istorica a autoritatilor ruse: Atacatorul din Vitan a fost adus in Romania

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 12:03
3035 citiri
Extradare istorica a autoritatilor ruse: Atacatorul din Vitan a fost adus in Romania
Foto: Arhiva

Mercenarul moldovean care a atacat un barbat din cartierul Vitan, in luna noiembrie a anului 2012, a fost extradat in Romania.

Extradarea lui Vitalie Proca este prima pe care autoritatile din Rusia, care l-au prins pe moldovean la Moscova in februarie 2013, o fac in tara noastra, transmite Romania TV.

Rusia, de acord cu extradarea lui Vitalie Proca in Romania (Video)

Propunerea de arestare preventiva a cetateanului moldovean a fost deja inaintata Tribunalului Bucuresti, acesta urmand sa fie judecat in Romania pentru tentativa de omor si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In luna noiembrie a anului 2012, moldoveanul Vitalie Proca a incercat sa-l omoare la pe Puiu Mironescu, la comanda fratilor Bogdan si Razvan Mararu, doi intelopi din Piatra Neamt.

Lumea interlopa, dominata de razbunari prin ucideri la comanda

Pentru comiterea atacului asupra lui Puiu Mironescu, mercenarul basarabean a venit la Bucuresti si a pornit pe urmele victimei sale, in baza datelor si fotografiilor pe care le avea de la cei care l-au platit sa ucida la comanda, doar ca a gresit tinta.

Suspectul atentatului din Vitan, Vitalie Proca, urmeaza sa fie extradat in Romania

In seara de 26 noiembrie 2012, Proca a tras cu un pistol-mitraliera si un pistol Makarov intr-un barbat din cartierul Vitan, acolo unde statea cel care trebuia sa-i fie victima, Puiu Mironescu. Asasinul platit a confundat tinta si a tras intr-un barbat care nu avea nicio legatura cu fratii interlopi din Piatra Neamt, dar care semana cu Puiu Mironescu, avea aceeasi marca de masina si locuia tot in cartierul bucurestean Vitan.

Bogdan si Razvan Mararu au comandat asasinarea lui Puiu Mironescu ca o razbunarea in contul asasinarii fratelui lor, Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene. Acesta din urma a fost asasinat in noiembrie 2010, intr-o cafenea din Piatra Neamt.

Fratii Mararu, trimisi in judecata pentru instigare la tentativa de omor

La randul sau, Puiu Mironescu, care ar fi trebuit sa fie tinta atacului lui Vitalie Proca, este acuzat ca ar fi platit niste indivizi ca sa monteze o bomba sub masina rivalului sau, Bogdan Mararu. Atacul cu bomba s-a petrecut la Piatra Neamt, in ianuarie 2013, in semn de avertisment la tentativa interlopilor de a-l ucide la comanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Vitalie Proca extradat Romania, #frati Mararu asasinare Puiu Mironescu, #extradare Vitalie Proca Rusia , #ancheta