Fantana de 7 milioane de lei a lui Emil Boc canta rock (Video)

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 07:45
5679 citiri
Fantana de 7 milioane de lei a lui Emil Boc canta rock (Video)

Ce poate avea o fantana arteziana inca sa coste 7 milioane de lei in Romania?

Este oare poleita cu aur, ca argintul este ieftin? Este cartonata atat pe dinafara, cat si pe dinauntru cu bancnote de 500 de euro? A fost locul in care a murit, prin reducere la absurd, Jim Morrison?

In ciuda aparentelor, fantana arteziana in valoare de 7 milioane de lei inaugurata, vineri, in Cluj, de primarul Emil Boc, nu este o fantana obisnuita, altfel nu ar fi costat atat.

Amplasata in Piata Avram Iancu, fantana stie sa faca multe: incanta privirea cu jocuri de lumini si daca macar nu a fost amplasata in locul unde a murit un rock star, canta melodii rock, dar si Imnul Romaniei, informeaza Evenimentul zilei.

La inaugurarea fantanii cantatoare a lui Avram Iancu, botezata astfel de clujeni, au venit peste 5.000 de oameni, atrasi in piata mai degraba de spectacolul artistic, decat de prezenta edilului.

Nici statuia lui Avram Iancu nu a scapat de tusele modernizarii, fiind in prezent iluminata multicolor.

Intr-un populism exacerbat, Emil Boc i-a invitat pe cei prezenti sa numere impreuna ultimele secunde pana la inaugurare. Apoi le-a spus clujenilor ca au o fantana pe care o merita si s-a aratat surprins ca publicul este mai numeros decat in noaptea de Revelion. Dupa scurtul discurs al primarului Boc, au urmat recitalurile cantaretilor Sava Negrean Brudascu, Dumitru Farcas si Loredana Groza.

"S-a pus la un moment dat problema ca si statuia lui Avram Iancu sa fie data jos, pentru ca este un kitsch. Acum i-au pus si becuri, si muzica si a devenit, dupa parerea mea, ingrozitor de urata", considera clujeanul Ioan Petrescu.

Pe de alta parte, alti clujeni s-au aratat incantati de noua infatisare a pietei. "E bine ca avem si noi fantani ca in Europa. Am fost in Spania si am vazut fantani tare frumoase", spune Ana Brie.

Lucrarile pentru modernizarea Pietei Avram Iancu si pentru constructia fantanii "cantatoare" au costat 7,3 milioane de lei si au fost executate de o firma italiana, care a subcontractat lucrarile de la societatea care a castigat initial licitatia.

De altfel, pe toata durata lucrarilor, fantana cu pricina a fost prilej de scandal. La un moment dat, constructia a fost oprita pe motiv ca firma care lucra la bazinul fantanii arteziene a montat pe mozaicul albastru delfini si stelute de mare, decizie care i-a nemultumit pe reprezentantii administratiei locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
Vremea a schimbat drastic foaia. De la temperaturi care au urcat în ultimele zile în majoritatea zonelor țării până la 30 de grade Celsius, depășind chiar această valoare în sudul...
#fantana, #arteziana, #Emil Boc, #Cluj, #Avram Iancu, #Jim Morrison , #ancheta