Ziare.com

Fiul lui Voronin s-a imbogatit in Romania

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 07:45

   

Fiul lui Voronin s-a imbogatit in Romania
Fiul presedintelui moldovean, Vladimir Voronin, s-a imbogatit facand afaceri in Romania, castigand milioane de dolari din cele doua firme de import deschise la Iasi si la Vaslui.

Atunci cand si-a "incheiat" conturile, Oleg Voronin a ramas cu datorii la banci sau la oameni de afaceri romani.

Intre 1993 si 1995 Oleg Voronin a importat in tara noastra milioane de tone de zahar, relateaza Adevarul. Oleg Voronin a avut doua firme in tara noastra, pe care le-a abandonat lasandu-le cu datorii catre statul roman. Acum este cel mai bogat om din Republica Moldova.

Prima firma deschisa in Romania de Oleg Voronin a fost la Vaslui, Kaolin Impex. Anul infiintarii a fost 1993. Avea 31 de ani, iar tatal sau tocmai fusese ales copresedinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comunistilor din Republica Moldova.

Coincidenta sau nu, tot in 1993 Oleg Voronin a facut primul milion de dolari. In 1995 si-a mai deschis o firma la Iasi, MSI Trading SRL. Daca prima firma a fost radiata de statul roman, cea de-a doua a fost abandonata in favoarea unui alt cetatean moldovean.

Oleg Voronin reusise sa obtina chiar si un credit de la Bancorex, credit pe care nu l-a mai achitat. Acum, fiul lui Vladimir Voronin este un important om de afaceri in domeniul finantelor, constructiilor si transporturilor.

Monopol pe industria zaharului

Oleg Voronin este cel mai bogat om din Republica Moldova, profitand, ca intr-un regim dictatorial, de puterea tatalui sau.

In timpul celor doua mandate ale lui Vladimir Voronin, Oleg a fost acuzat de presa moldoveneasca de faptul ca a concentrat in mainile sale aproape toata industria zaharului, afacerile cu cereale, cele din domeniul bancar, ale asigurarilor, constructiilor, businessului imobiliar si turistic si transporturi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4665 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Piara toti dusmanii neamului romanesc!!!

Indiferent ca, acestia sunt uscaturi din neamul nostru sau al altor neamuri ca, locuiesc in Romania la dreapta sau la stinga Prutului sau aiurea-n lume. Sa dispara tot asa cum focul este stins de apa.

 

Lasa ca s-a mai acitat taksu'' de o parte din datorie, ca i-a trimis lu'' Poppey Marinarul ...

...11.000 de sticle de vin! Adica, tot atat cat sa aiba acoperit un intreg mandat! Da'' nu mai mult, in nici un caz!!

 

MAI VASI , DA CAND ITI DA PATRICIU TAINUL LA IESLE , IN AFARA DE GAZ CU SULF RUSESC NU-TI MIROASE SI A KGB ?

Sau tie nu-ti pute fiind la fel ?

Coruptia politica din Romania. Este clara./ Noi platim

Si SATUL ROMAN, Administratia, ce a a facut? Ainchis ochii si alesii politici au furat inca atata BANI NEGRII!Asa arata Coruptia politica in Romania!

pai ce numai Oleg?

Pai ce numai Oleg a facut afacere cu politicienii corupti din statul roman. Dar Tampiza, Popov,Dobre, Sangheli,Kitan, etc. toti fosti ministri in asa zisele guverne democratice de la Chisinau, dar scholiti in laboratoarele KGB, azi sunt in Romania nu de dragul Romaniei,ci pentru a gira si intermedia marile afacericu capitel romanesc ale patronilor lor din exKGB si actualiFSB

Ma-ntreb si eu...

D-aia-njura Romania... Vrea sa moara toti cei care l-au imbogatit, inclusiv statul roman. Parca n-ar fii primul in aceasta situatie. Pui de vipera ! Tagma jefuitorilor !Astia se cred nemuritori sau cum ?!

 

-

Ei, nu se cred nemuritori, dar sigur cred romanii fraieri ;)))!!!!

Oleg

Tatal lui este cel mai bun prietin al Romaniei.
Poarta la el un streang , ca semn de pretuire pentru poporul roman.

 

OLEG?

Daca astia se dau ca-s moldoveni si nu romani, Oleg ce ***.u e, nu e nume de rus? Astia-s rusi, nu romani. La ce sa te astepti de la ei daca nu sa se tina cu dintii de putere.

 

Just !

Adevarul doare dar suntem cam fraieri ! "revolutia" din octombrie a fost sponsorizata de tezaurul Romaniei, racheta a fost inventata de un roman, petrol exista datorita inventiei unui roman, motorul cu reactie-tot un roman... si noi cu o mana ne inchinam si pe cealalta o tinem intinsa spre pomana bogatilor lumii ! Ooooof Dumnezeule Mare !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor