Functionarii lui Vanghelie au facut anul trecut 12 ani de ore suplimentare

Joi, 03 Iulie 2008, ora 10:28
1765 citiri
Functionarii lui Vanghelie au facut anul trecut 12 ani de ore suplimentare

Functionarii publici din Primaria Sectorului 5 al Capitalei au lucrat in 2007, in total, 101.137 de ore suplimentare, echivalentul a 12 ani de viata.

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, pentru munca peste program desfasurata de subordonatii lui Marian Vanghelie in 2007 municipalitatea a platit 1.011.032 lei, scrie Evenimentul Zilei.

In timp ce Curtea de Conturi spune ca "la nivelul Primariei Sectorului 5 nu este elaborata o metodologie privind conditiile de prestare a orelor suplimentare", primarul Vanghelie se apara spunand ca "e ceea ce permite legislatia" si "deciziile daca nu sunt luate, degeaba esti conducator".

Potrivit concluziilor inspectorilor, in referate nu se mentioneaza pentru ce este necesara efectuarea acestor ore suplimentare, iar din cele intocmite ulterior nu rezulta activitatea desfasurata de angajatii primariei. "Referatele sunt identice in fiecare luna, motivatia constand in volumul mare de lucru si numarul mic de salariati", arata Curtea de Conturi. In plus, inspectorii au remarcat ca "cele mai multe ore suplimentare s-au efectuat in zilele de sambata si duminica, zile in care toate orele se platesc 100%", concluzioneaza inspectorii Curtii.

"Teoretic, pe hartie, se poate cand vrei sa consemnezi sa zici ,Da, domne! S-a dat un numar de ore', da', va rog, sa verificati si in alte rapoarte, se intampla in toata tara", se apara Vanghelie.

Edilul mai spune ca are un deficit de 300 de persoane, iar cei 6.000 de angajati ai primariei trebuiau platiti pentru ca le fac si acestora munca.

Mai mult, inspectorii de conturi au constatat ca un numar de 16 juristi de la Primaria Sectorului 5 au beneficiat de doua clauze: una de mobilitate si una de confidentialitate.

Potrivit Curtii de Conturi, primarul Vanghelie a aprobat un referat in baza caruia juristii primariei au primit, pentru aceste doua categorii de sporuri, "plati nelegale" de 100.697 RON. Asta in conditiile in care, arata Curtea de Conturi, " ... sporul de confidentialitate prevazut de reglementarile in vigoare se acorda numai personalului din cadrul Administratiei Prezidentiale, Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul de Comert Exterior, Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului si Curtea Constitutionala", arata inspectorii Curtii.

Raportul arata ca raspunderea pentru plata nelegala a sporurilor revine si primarului Daniel Marian Vanghelie. Edilul de la 5 spune ca "legea permite, legea poate fi interpretata in doua feluri. Aicea este o interpretare a Curtii de Conturi. Se da din '90 aceste sporuri, deci eu cand am venit ca primar aceste sporuri se dadeau. Daca nu le dai aceste sporuri, la 2 sparg usa si pleaca acasa".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Marian Vanghelie, #curtea de conturi, #ore suplimentare, #functionari , #ancheta