Gabriel Popoviciu, un miliardar misterios cu radacini comuniste

Luni, 17 Martie 2008, ora 08:50
9011 citiri
Gabriel Popoviciu, un miliardar misterios cu radacini comuniste

In Romania, exista si miliardari necunoscuti, care nu apar in presa, stau cuminti si isi vad de afaceri si castiga milioane de euro. Unul dintre acestia este ginerele lui Ion Dinca zis "Te-leaga". Gabriel Popoviciu detine restaurante, magazine de toate genurile si terenuri in toata Capitala.

In 2003, singurul an in care a fost inclus in Top 300 Capital, avea o avere estimata la cel putin 100 de milioane de dolari.

Magnatul descoperit de "Evenimentul zilei" are numele legat de afaceri impresionante: Baneasa Investment, Howard Johnson, Casa Doina, Alltrom, IKEA, Comaliment, Pizza Hut, KFC.

Ginere al fostului demnitar comunist Ion Dinca, Popoviciu este unul dintre cei mai influenti actori de pe piata imobiliara si unul dintre cei mai activi oameni de afaceri.

In perioada de detentie a socrului sau, actualul magnat a plecat in SUA si si-a stabilit domiciliul in New Jersey, unde a obtinut si cetatenia americana.

Cel mai important partener al lui Popoviciu in afacerile derulate dupa Revolutie este Radu Dimofte. Fugit in Statele Unite ale Americii inainte de 1989, Dimofte s-a intors in Romania, unde a pus pe picioare mai multe afaceri alaturi de fostul ginere al lui Ion Dinca. Mai discret chiar si decat Popoviciu, Dimofte locuieste acum in Bucuresti, dar detine si un luxos apartament in Monte Carlo, in Huston Building.

In raport cu clasa politica, Puiu Popoviciu s-a abtinut sa-si declare simpatiile si nu a fost membru al vreunui partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Meghan Markle intră într-o nouă afacere. Produsul delicios promovat de Ducesa de Sussex
Meghan Markle intră într-o nouă afacere. Produsul delicios promovat de Ducesa de Sussex
Meghan Markle, Ducesa de Sussex, lansează primul produs din noul său brand de lifestyle. Markle ar putea vinde dulceață de căpșuni, conform unor influenceri de pe platforma X, fostă Twitter....
Ghid util pentru alegerea ambalajelor potrivite afacerii tale
Ghid util pentru alegerea ambalajelor potrivite afacerii tale
Ambalajul nu este doar o necesitate practică pentru protejarea și transportul produselor; este și o extensie a mărcii tale, jucând un rol crucial în atragerea și reținerea clienților....
#popoviciu, #dinca, #miliardar, #ascuns, #comunism, #afaceri , #ancheta