Geoana jr., sofer de Dorobanti la doar 16 ani

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 11:07
7330 citiri
Geoana jr., sofer de Dorobanti la doar 16 ani
Foto: Academia Catavencu

Alexandru Geoana, fiul liderului PSD Mircea Geoana, a fost vazut miercuri dupa-amiaza conducand un Fiat 500 retro in stare foarte buna prin cartierul bucurestean Dorobanti. Nimic neobisnuit pana aici. Problema apare in momentul in care aflam ca Geoana junior (foto, cu sapca rosie) are doar 16 ani.

Asa s-a nascut intrebarea fireasca: "Are sau nu el dreptul sa se plimbe la volan prin centrul Bucurestiului? " si totodata o inedita disputa intre mama proaspatului sofer, Mihaela Geoana, si purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, cei doi avand opinii contrare in aceasta privinta, scrie Academia Catavencu.

"Are carnet de conducere. Este un permis care se obtine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicleta sau tot ce se poate conduce la 16 ani. E un articol de lege care reglementeaza. (...) A dat examen, a facut scoala de soferi, a dat examen pe un Logan..." a declarat Mihaela Geoana pentru sursa citata.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei sustine insa ca un autoturism Fiat 500 poate fi condus doar cu permis categoria B, care se obtine de la 18 ani impliniti.

Pe de alta parte, Alexandru ar putea avea dreptul sa conduca o astfel de masina doar daca ea ar fi fost modificata, insa mama sa neaga acest lucru : "Nu. Masina este din '70 - '73. Este o masina de epoca, cum se numeste", a declarat aceasta.

Un alt mare semn de intrebare este legat de modul in care a facut Alexandru Geoana scoala de soferi. Pentru a face scoala pe un Logan, trebuie sa ai 18 ani impliniti sustin reprezentantii scolilor de soferi la care au sunat jurnalistii citati. "La noi in tara nu se fac cursuri pentru B1 (categoria de soferi de 16-18 ani - n.r.)", intrucat lipsesc niste reglementari in domeniu", a declarat unul dintre instructori.

Cu toate telefoanele date, jurnalistii de la Academia Catavencu au ramas la fel de nedumeriti ca la inceput in privinta legalitatii cursei auto efectuate de Geoana junior prin Dorobanti. Poate ii lamureste cineva...

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Alexandru Geoana sofer Fiat, #fiu Geoana sofat Dorobanti, #fiu Geoana carnet conducere , #ancheta