Ioan Niculae: Nu am avut niciodata datorii la stat

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 21:16
1872 citiri
Ioan Niculae: Nu am avut niciodata datorii la stat
Foto: ziarelive.ro

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat, miercuri, ca nu a avut niciodata datorii la stat, "nici macar un leu", si ca pretul gazului din productia interna primit de combinatele sale a fost stabilit de ANRE cu aprobarea Guvernului.

Presedintele InterAgro a facut aceste declaratii la B1 Tv, in contextul in care, miercuri seara, DIICOT a pus sub acuzare 40 de persoane in dosarul furnizarii de gaze la preturi sub pretul pietei catre combinatele sale. Urmariti penal sunt functionari publici cu functii de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si reprezentanti ai unei societati comerciale din municipiul Bucuresti, acuzati de savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale.

Sefii Romgaz, ANRE si din Ministerul Economiei, anchetati de DIICOT pentru favorizarea lui Ioan Niculae

Omul de afaceri a declarat insa ca nu doar el a avut parte de aceste preturi "preferentiale", ci "toti care au indeplinit anumite conditii au primit acelasi tratament".

In plus, spune el, "Romgazul nu ne-a dat niciodata mai mult 55% din gazul de care aveam nevoie, pretul a fost stabilit de ANRE cu aprobarea Guvernului Romaniei, nu este vorba de alt pret", a spus Niculae.

El sustine ca nu a beneficiat de tratament preferential, pretul gazului natural fiind acelasi si pentru firmele patronate de el si pentru alte combinate chimice precum Azomures.

"In 2009 s-a stabilit de catre Guvernul Romaniei posibilitatea ca toate combinatele chimice sa cumpere gaz cu precadere din productia interna, nu la alt pret, pretul a fost acelasi si pentru Niculae si pentru Azomures", a conchis Niculae.

Omul de afaceri sustine ca exista anumiti "straini" care vor sa puna mana pe afacerile sale. Tot el afirma ca dosarul instrumentat de DIICOT este din 2002, el nefiind chemat pentru a da explicatii.

"Este din 2002 dosarul, dar nu stiu nimic despre el. Nu m-au chemat niciodata, de zece ani ma urmaresc, poate reusesc sa prinda ceva. Am ramas vreo 20 de oameni care am avut obraznicia sa facem ceva in Romania si sa nu stam cu mana intinsa la straini. Exact, niste straini vor sa imi ia afacerea", a explicat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Niculae preturi preferentiale, #ancheta DIICOT preturi gaze, #Ion Niculae InterAgro, #Ion Niculae preturi gaze , #ancheta