Lupta pentru Cotroceni: Basescu se va confrunta cu patriarhul Daniel?

Luni, 14 Iulie 2008, ora 13:15
8524 citiri
Lupta pentru Cotroceni: Basescu se va confrunta cu patriarhul Daniel?

Traian Basescu ar putea avea un contracandidat surpriza pentru un nou mandat la Cotroceni in 2009. Este vorba despre patriarhul Daniel, care ar putea candida la presedintie din partea coalitiei PSD-PNL-PRM-PC.

Surse politice au declarat pentru reporterspecial.ro ca la baza ideii transpartinice au stat mai multe studii sociologice. Este cunoscut faptul ca romanii au in continuare cea mai mare incredere in Biserica, la polul opus fiind partidele politice. Asa incat patriarhul pare sa fie candidatul ideal, singurul capabil sa-l invinga pe actualul sef de stat.

"Am ajuns la concluzia ca patriarhul Daniel este singurul capabil sa ne scape de Basescu. Testam terenul si speram sa cream o megacoalitie anti-Basescu, cu Patriarhul port drapel", a spus un important lider social-democrat pentru reporterspecial.ro.

Problema principala a acestei idei este insusi patriarhul, care inca nu a raspuns in vreun fel acestei propuneri.

Se pare insa ca tinand cont de apropierea dintre patriarh si liberali, premierul Tariceanu, si nu numai, va pune umarul la indeplinirea acestui plan si, in final, la indepartarea lui Traian Basescu de la Cotroceni.

Si o parte a serviciilor secrete ar fi implicata in finalizarea acestui proiect. Sursele au precizat ca atat SRI, cat si SIE sunt impartite in doua: o parte care il sustine pe Traian Basescu si cealalta, care doreste inlaturarea acestuia din fruntea statului.

Un rol major il va avea chiar fostul sef al SRI, Radu Timofte, care doreste sa se razbune pe Basescu pentru ca l-a fortat sa demisioneze.

Patriarhul Daniel, pe numele sau adevarat Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la 22 iulie 1951, in satul Dobresti, comuna Bara, din judetul Timis.

A fost ales, ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, de catre Colegiul Electoral Bisericesc, la data de 12 septembrie 2007.

Patriarhului i s-a reprosat ca ar fi colaborat cu fosta Securitate, insa la data de 16 octombrie 2007, PF Daniel a primit decizie de necolaborare ca politie politica din partea CNSAS, pentru ca i s-ar fi ars dosarul la data de 23 decembrie 1989.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
#Traian Basescu, #Patriarhul Daniel, #candidat, #Cotroceni, #presedinte , #ancheta