Managerul Ambulantei Calarasi si alti angajati, suspectati de abuz in serviciu

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:35
2624 citiri
Managerul Ambulantei Calarasi si alti angajati, suspectati de abuz in serviciu
Foto: Arhiva

Anchetatorii au descins, miercuri dimineata, la sediul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi, unde au avut loc perchezitii. Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Calarasi, managerul institutiei, Dragos Alecu, este suspectat, alaturi de mai multi angajati, de abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni asimilate faptelor de coruptie.

Procurorii Parchetului Tribunalului Calarasi spun ca managerul Serviciului Judetean de Ambulanta, Dragos Alecu, este suspectat, alaturi de mai multi angajati ai institutiei, de abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni asimilate faptelor de coruptie.

Potrivit reprezentantilor Parchetului Tribunalului Calarasi, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi si mai multi angajati ai institutiei sunt suspectati de abuz in serviciu si alte fapte asimilate celor de coruptie, iar infractiunile ar fi avut loc loc in perioada 2011-2013.

Documente din biroul si casa lui Alecu, probe in dosar

Conform sursei citate, in urma perchezitiilor facute in biroul sefului Serviciului de Ambulanta Calarasi si la locuinta acestuia au fost ridicate mai multe documente care vor constitui mijloace de proba in ancheta.

"Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, cu sprijinul lucratorilor DGA si SRI, au desfasurat o actiune la Serviciul de Ambulanta Judetean Calarasi. Au fost perchezitii in aceasta institutie si la domiciliul managerului SAJ, Dragos Nicolae Alecu. Exista suspiciuni ca acesta, impreuna cu mai multe persoane din institutie, au savarsit infractiuni de abuz in serviciu, asociere in vederea comiterii de infractiuni si alte infractiuni asimilate faptelor de coruptie, in perioada 2011-2013. Ei vor fi audiati la sediul Parchetului Tribunalului Calarasi, iar in functie de rezultatul audierilor se va aprecia si asupra oportunitatii luarii unor eventuale masuri preventive", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Calarasi, procuror Xenofonte Purcarea.

Managerul si angajatii ar fi trucat examene

Anchetatorii spun ca managerul Serviciului de Ambulanta si mai multi angajati ai institutiei ar fi trucat examene pentru ocuparea a patru posturi de dispeceri, pentru a-si angaja rude sau cunostinte. Acestia au descins, miercuri dimineata, la sediul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi, iar surse judiciare afirmau pentru MEDIAFAX ca ancheta l-ar viza pe managerul institutiei, Dragos Alecu.

Perchezitiile au fost coordonate de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie si procurori ai Parchetului Tribunalului Calarasi si au avut loc in biroul managerului institutiei, care este suspectat de abuz in serviciu. Potrivit unor surse judiciare, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi, Dragos Alecu, este suspectat ca ar fi trucat examene pentru ocuparea unor posturi.

Alecu, dus la Parchet pentru audieri

Managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi, Dragos Alecu, a fost ridicat de anchetatori din sediul institutiei si dus la Parchetul Tribunalului Calarasi pentru audieri. Activitatea Serviciului Judetean de Ambulanta s-a desfasurat in mod normal in timpul descinderilor ancehatorilor, perchezitiile fiind facute doar in biroul managerului institutiei.

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Calarasi, Daniela Radu, a declarat ca anchetatorii au ridicat din sediul institutiei mai multe documente privind organizarea unui concurs pentru angajarea a patru dispeceri.

Ea a precizat ca managerul institutiei se afla in acest moment la audieri. "Anchetatorii au ridicat documente referitoare la concursul pentru ocuparea a patru posturi de registratori de urgenta, dispeceri la Serviciul de Ambulanta. Nu stim si nu ne-au fost aduse la cunostinta acuzatiile, iar managerul institutiei este in acest moment la sediul Parchetului pentru a da relatii", a adaugat Daniela Radu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sef Ambulanta Calarasi anchetat, #sef Ambulanta Calarasi abuz serviciu, #sef Ambulanta Calarasi examene false , #ancheta