Nastase dezgroapa trecutul: Basescu a fraudat moral alegerile din 2004

Marti, 05 Februarie 2008, ora 12:22
3364 citiri
Nastase dezgroapa trecutul: Basescu a fraudat moral alegerile din 2004

Intr-un articol postat pe blogul sau, intitulat "Fraudarea morala de catre Traian Basescu a alegerilor prezidentiale din 2004", Adrian Nastase acuza organizatia Pro-Democratia ca nu a facut public raportul cu privire la eventuala frauda, inainte de al doilea tur de scrutin.

"Va reamintiti declaratiile lui Traian Basescu, de dupa primul tur al alegerilor din 2004, referitoare la fraudarea alegerilor de catre Guvern?", incepe articolul Adrian Nastase. "Atunci, Cristian Parvulescu, presedintele Pro-Democratia, - un sustinator a lui Traian Basescu, a invitat trei experti independenti pentru a dovedi, probabil, frauda", aminteste fostul premier.

"In realitate, raportul, finalizat in 11 decembrie 2004, deci cu o zi inaintea celui de-al doilea tur de scrutin, a constatat un nivel foarte ridicat de transparenta a rezultatelor alegerilor si nu au fost gasite date incorecte sau introduse incorect din procesele verbale", explica Nastase. "Nu era norma ca aceste concluzii sa fie facute publice inainte de al doilea tur de scrutin, pentru a corecta o afirmatie mincinoasa a lui Traian Basescu?" se intreaba in continuare social-democratul.

Adrian Nastase a redat si raspunsul dat recent la TVR1, de Cristian Parvulescu: "A fost un audit care s-a realizat. Specialistii sarbi au dat rezultatele in perioada de reflectie, adica in cele 2 zile care erau de liniste si am considerat ca este total nedeontologic sa dam publicitatii aceste rezultate in conditiile respective. Daca ar fi fost date inainte, nimeni nu ne putea acuza ca nu le-am dat. Dar daca le-am fi dat am fi fost acuzati de oricare dintre parti. Ca domnul Adrian Nastase incearca sa explice defectul sau electoral nu punand accentul pe problemele din partid ci pe organizatia neguvernamentala, asta e o cu totul alta chestiune. Partidele politice nu reusesc sa-si convinga alegatorii prin oferte ideologice. si atunci au gasit expresia raului. Traian Basescu. E mult prea simplu si cred ca au obligatia sa incerce in respectul alegatorului sa prezinte si programe si alternative reale".

"Voi cum credeti ca ar fi trebuit sa procedeze Cristian Parvulescu? Nu credeti ca cei de la Parchet ar fi trebuit sa se autosesizeze, in legatura cu afirmatiile grave, dar mincinoase ale lui Traian Basescu?", conchide, la final, fostul premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a început să crească în sondaje de la formarea ei, ajungând chiar să surclaseze AUR în unele dintre sondaje....
#Adrian Nastase, #blog, #alegeri prezidentiale , #ancheta