Nati Meir acuza MIRA si MAE ca l-au "sabotat" pe Mailat

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 11:23
2016 citiri
Nati Meir acuza MIRA si MAE ca l-au "sabotat" pe Mailat

Deputatul independent Nati Meir a declarat ca inalti oficiali ai MIRA si MAE i-au spus consulului roman la Roma, Cosmin Dumitrescu, sa lase balta cazul lui Romulus Mailat si sa nu mai sprijine demersurile initiate de el.

Politicianul sustine ca, la doua saptamani dupa ce l-a vizitat pe Mailat la inchisoare, impreuna cu Cosmin Dumitrescu, consulul a primit doua telefoane de la Bucuresti, informeaza ziarul Ring.

"Dumitrescu m-a sunat si mi-a spus: "Imi pare rau, dar am fost sunat de la Ministerul de Interne si de la Externe si mi-au spus s-o las balta cu toata povestea asta cu Nati Meir si cu Mailat". Asta este adevarul, in tara asta nimanui nu-i pasa de detinuti.

E o pata pentru toata Romania. Mailat nu a avut nicio sansa cu acel avocat. Eu am incercat sa-i angajez altul, dar nu s-a putut. Cand au fost oameni foarte importanti din cele doua ministere care au intervenit pentru a opri ajutorul acordat lui Mailat, e greu sa mai faci ceva. Am tacut pana acum, dar cand am vazut ca Mailat a primit 29 de ani de puscarie, am decis ca nu se mai poate", a declarat pentru Ring deputatul Nati Meir.

Politicianul sustine ca a discutat personal cu ministrul Internelor, Cristian David, caruia i-a comunicat o informatie care ar fi putut sa aduca elemente noi in ancheta, dar care nu a fost verificata.

"Discutia a avut loc in prezenta lui Corneliu Vadim Tudor, in biroul acestuia de la Senat. I-am spus domnului ministru ca unul dintre martorii principali ai acuzarii, Dorin Obedea, care ar fi fost martor la crima, si-a schimbat marturia initiala dupa ce ar fi primit 60.000 de euro, bani cu care si-a cumparat o casa in Sibiu. Desi David mi-a promis ca o sa verifice aceasta pista, nu s-a intamplat nimic", a mai adaugat acesta.

Romulus Mailat a fost condamnat, miercuri, la 29 de ani de inchisoare pentru uciderea, talharirea si agresarea sexuala a italiencei Giovanna Reggiani. In plus, magistratii italieni au decis ca Mailat va trebui sa plateasca si daune in valoare de 500.000 de euro.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Volodimir Zelenski mulțumește după aprobarea ajutoarelor din SUA. "Următorul pachet militar se va ridica la nivelul hotărârii noastre"
Volodimir Zelenski mulțumește după aprobarea ajutoarelor din SUA. "Următorul pachet militar se va ridica la nivelul hotărârii noastre"
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulţumit miercuri Senatului Statelor Unite pentru aprobarea ajutoarelor militare şi economice de 61 de miliarde de dolari pentru ţara sa, notează...
#nati meir, #acuza, #MIRA, #MAE, #renunta, #ajutor, #Romulus Mailat , #ancheta