Nicolai: Disperat, Guvernul vrea sa faca rost de bani prin legalizarea prostitutiei

Marti, 02 Iunie 2009, ora 23:38
2571 citiri
Nicolai: Disperat, Guvernul vrea sa faca rost de bani prin legalizarea prostitutiei

Situatia colectarilor la bugetul de stat este atat de dezastruoasa incat Guvernul ia in calcul cele mai disperate masuri ca sa faca rost de bani, printre care si legalizarea prostitutiei prin Ordonanta de Urgenta, dezvaluie liderul PNL Norica Nicolai.

"Detin informatii ca, la nivelul Guvernului, s-a discutat recent asupra posibilitatii adoptarii unei Ordonante de Urgenta care sa legalizeze practicarea prostitutiei, dupa ce proiectul noului Cod Penal a fost conceput de asa maniera incat sa nu mai incrimineze penal aceasta activitate, ci numai contraventional", a declarat Nicolai pentru In Politics.

Candidata liberala la euroalegeri a povestit ca legalizarea prostitutiei era in carti inca din luna martie, insa incasarile zero la bugetul de stat au pus pe ghimpi Guvernul, care a ajuns la concluzia ca cea mai rapida solutie este o Ordonanta de Urgenta.

"La vremea cand s-au purtat discutii pe marginea noilor coduri, in luna martie, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a vorbit explicit despre posibilitatea promovarii, in viitor, a unei legi distincte pentru legalizarea prostitutiei.

Prabusirea incasarilor la bugetul de stat a facut, insa, ca in mintea unora dintre finantistii puterii sa infloreasca, recent, ideea elaborarii unei ordonante de urgenta care sa deschida drum organizarii acestui fenomen ca afacere, pentru ca, se estimeaza incasari spectaculoase de pe urma impozitarii acesteia", a declarat Norica Nicolai.

Totodata, liderul PNL crede ca PD-L si PSD vor pregati legalizarea prostitutie pentru vara aceasta astfel incat sa le pericliteze in vreun fel rezultatele la euroalegeri.

"Ideea legalizarii prostitutiei, mai ales intr-o tara ca Romania, unde ea este un fenomen grav, demult scapat de sub control, nu este neaparat una proasta, dar cred ca o lege care sa reglementeze situatia trebuie sa fie minutios elaborata, cu sprijinul societatii civile si al unor specialisti de marca, apoi supusa dezbaterii parlamentare, nu facuta 'pe picior"' prin ordonanta guvernamentala, doar pentru a se acoperi gaurile din buget pe care le-a produs incompententa guvernantilor actuali" mai spune Nicolai.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Guvern legaliza prostitutia, #ordonanta legaliza prostitutia, #Guvern bani buget, #Nicolai prostitutie Guvern , #ancheta