Nicolai: Pacuraru, prima victima a "Dosarelor intime", campanie murdara a Puterii

Marti, 26 Mai 2009, ora 20:51
3530 citiri
Nicolai: Pacuraru, prima victima a "Dosarelor intime", campanie murdara a Puterii

Recentul sexgate - un video lansat pe Internet in care fostul ministru al Agriculturii, Paul Pacuraru, s-ar masturba - este doar primul episod din strategia murdara de campanie "Dosarele intime", pusa la cale in laboratoarele puteriii, sustine vicepresedintele PNL, Norica Nicolai.

Nicolai, candidata la alegerile europarlamentare din 7 iunie, a declarat, marti, pentru Inpolitics ca regimul la putere nu mai poate conta, in acest an, pe mesajele anticoruptie, ("s-a terminat cu tepele din piata Victoriei"), pe justitia televizata, intrucat acestea si-au epuizat potentialul si nici pe mesajele de prosperitate, care sunt date peste cap de criza economica.

"In aceste conditii, e nevoie de ceva nou, de ceva care sa prinda la public, si asa s-a nascut, din informatiile pe care le detinem, strategia 'Dosarele intime'. E vorba de dosare intocmite unor personalitati politice care deranjeaza lideri precum Traian Basescu si care contin tot felul de informatii picante, scandaloase, tinand de viata personala.

Vor fi aruncate pe piata in perioada urmatoare, asa cum a fost aruncat scandalul Pacuraru. Probabil ca va fi actiunea standard de campanie electorala in aceasta toamna", potrivit liderului PNL.

"Eu cred ca prin scandalul Pacuraru s-a testat piata, urmand ca impactul sa fie analizat in zilele urmatoare printr-o serie de sondaje de opinie, apoi se va declansa artileria grea. Am putea afla ca unii politicieni sunt homosexuali, ca altii au amante.

Este o actiune de manipulare standard, deja 'Romania Mare' scrie de ceva vreme ca de Crin Antonescu e amorezata de o preoteasa, daca se estimeaza ca tema va prinde urmeaza plasarea informatiei si in alte organe de presa. Or sa se scrie asemenea informatii, proababil, despre toti contracandidatii lui Traian Basescu", a adaugat Nicolai.

Vicepresedintele PNL a subliniat ca se apeleaza la o astfel de strategie pentru ca "aceste chestiuni de tip tabloid s-a constatat in ultimii ani ca prind tot mai bine, de aceea se incearca exploatarea acestui segment media in scopul manipularii electoratului. Rezultatul final poate fi, in opinia mea, un lucru foarte grav: sa se compromita si bruma de respect pe care o mai are tara asta fata de ceea ce se cheama moralitate crestina. Ca fata de justitie am compromis-o.

Riscam sa traim intr-o zona de fals, in care o formula de viata libera este din ce in ce mai cenzurata. Se va veni cu povesti spumoase, scandaloase, menite sa arunce in ridicol diversi politicieni, asa cum imaginea campaniei pentru PE, in 2007, a fost domnul Boc cu ursuletul de plus in brate, pe care il ducea amantei, deci e o actiune care a fost, deja, testata cu succes in laboratoarele de strategii ale unor partide politice. Estimez ca acest tip de 'munitie' va fi folosita in special pe durata verii, cand mesajele politice traditionale prind mult mai greu la marele public".

Pentru ca este vorba de o strategie de campanie in toata regula, cazul Pacuraru nu poate fi unul singular, avertizeaza Nicolai: "Fara a comenta in acest moment daca si cat este de autentic materialul postat pe net, trebuie sa amintim ca e o poveste veche de doi ani - care poate deveni o problema de imagine pentru PNL -, dar e o poveste resuscitata exact in mijlocul campaniei, adica o actiune care nu mai necesita comentarii...".

Nicolai crede ca vor urma, la rand, si alti lideri liberali si, in mod cert, din PSD, "...posibil si vreun pedelist, ca sa se adoarma vigilenta publicului, exact cum s-a intamplat si in cazul campaniei anti-coruptie, unde, ca prin minune, mai toti anchetatii proveneau din afara PD-L".

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Nicolai Pacuraru campanie, #Pacuraru strategie putere, #sexgate Pacuraru PDL , #ancheta