Noi dezvaluiri despre afacerea lui Mircea Basescu

Marti, 25 August 2009, ora 07:52
3572 citiri
Noi dezvaluiri despre afacerea lui Mircea Basescu
Foto: Jurnalul National

Cornel Purcarea, fost sef al Romagro, sustine ca transportul cu explozibili a ajuns in Portul Constanta in luna februarie si ca intreaga operatiune a durat pana pe 20 martie, cand incarcatura a plecat pentru delaborare catre Uzina Mecanica Babeni.

Potrivit lui Purcarea, vasul cu explozibili din Taiwan a ajuns in portul Constanta pe 16 februarie, iar patru zile mai tarziu a inceput operatiunea de descarcare si depozitare a celor 106 containere.

Acesta este intervalul in care firma lui Mircea Basescu a contribuit cu utilaje la transportarea marfii pana la locurile de depozitare si ulterior la incarcarea acesteia in trailerele speciale, a spus Cornel Purcarea. Astfel, explozibilii au plecat din Constanta pe 20 martie cu destinatia UM Babeni.

Corneliu Purcarea a precizat ca afacerea s-a facut prin intermediul firmei conduse de el, Oxo Network, si nu Romagro, cum a afirmat Sorin Rosca Stanescu.

Oxo, spune Purcarea, a devenit subcontractor pentru firma Maxam din Bulgaria, ce castigase un contract international de delaborare.

"Firma bulgareasca este cea care a castigat licitatia. Problema este ca au castigat o cantitate foarte mare de combustibil, aproximativ 4.000 de tone, pe care nu ar fi avut timp sa o delaboreze in timp util, asa ca aveau nevoie de un alt prestator de servicii. Astfel, Oxo a devenit subcontractor pentru firma din Bulgaria", a precizat, pentru NewsIn, Corneliu Purcarea.

La randul sau, firma reprezentata de Purcarea a incheiat un contract de prestari servicii cu Uzina Mecanica Babeni pentru delaborarea munitiei primite de la firma Maxam.

Totodata, Purcarea a spus ca firma sa a castigat din aceasta afacere "sub un milion de euro".

Precizarile vin dupa ce jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a sustinut ca Mircea Basescu ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibili alaturi de o persoana cautata de Interpol Belgia pentru terorism. Destinatia finala a explozibilului ar fi fost UM Babeni din judetul Valcea. Acolo, explozibilii si munitia ar fi fost reambalate, in loc sa fie distruse.

In scurt timp ar fi avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus firma S.C. Romagro Cereal SRL, sustine Rosca Stanescu.

Asadar, Purcarea a declarat ca afacerea s-ar fi facut prin firma Oxo, el nemaifiind, intre timp, director al Romagro.

In firma Romagro, SRS a afirmat ca este implicat Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, actionar cu 70%, care ar fi jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia.

Jurnalistul a mai afirmat ca Traian Basescu ar fi fost informat de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI si a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna in acest caz in care ar fi fost implicat fratele sau.

Rosca Stanescu sustine ca presedintele Romaniei ar fi cerut suspendarea din functie a tuturor directorilor DGIPI si ar fi dispus retinerea sefului DGIPI, Cornel Serban.

De fapt, SRS sustine ca adevaratul motiv pentru care seful statului a facut acest lucru ar fi fost camuflat de arestarea omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Rosca Stanescu afirma ca, sub pretextul scandalului Ciorogarla, serviciul secret ale Armatei si directiile legate de acesta au fost "decimate".

Scandalul furtului armelor de la Ciorogarla a izbucnit in luna ianuarie, in timp ce retinerea sefului DGIPI in cazul Popoviciu a avut loc in luna martie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mircea Basescu arme, #Mircea Basescu explozibili , #ancheta
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
O grava EROARE s-a strecurat in articolul de fata ! Trebuie spus SECURISTUL S.R. Stanescu , nu jurnalistul !
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
si care-i chestia? sau s-a uitat de tunul de miliarde de euroi al lui Patriciu-Vintu-Voiculescu_Bombonel...?