Oprescu, acuzat de fals in acte publice

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 09:35
4048 citiri
Oprescu, acuzat de fals in acte publice

Fostul director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU) Viorel Stelian Popa a atacat in instanta contractul individual de munca incheiat intre Primaria Capitalei si noul director al ACCU, Bogdan Peter Tanase.

El solicita instantei anularea actelor administrative emise de Primaria Municipiului Bucuresti, prin care au fost validate, la 19 septembrie 2008, rezultatele concursului pentru ocuparea postului, cu incalcarea Hotararii Guvernului nr. 281/1993.

Motivul ar fi ca nu au fost publicate criteriile de evaluare a lucrarilor candidatilor, scrie, luni, Gardianul.

De asemenea, se solicita instantei suspendarea emiterii dispozitiei de validare-numire in functie a candidatului declarat castigator pana la solutionarea definitiva si irevocabila.

Din actele depuse la dosar rezulta ori o greseala de dactilografiere, ori un fals grosolan in ceea ce priveste contractul individual de munca incheiat intre Primaria Generala si noul director al ACCU.

Contactata telefonic, avocata Mariana Stefan, cea care reprezinta in instanta interesele fostului director al ACCU, a declarat: "Nici nu s-a instalat bine in functie domnul Oprescu si a inceput sa procedeze la falsuri.

Unul dintre falsurile evidente este incheierea contractului de munca cu noul director de la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, pe care sustine ca l-a incheiat la 26 septembrie 2008, in schimb, dispozitia primarului general este din 1 octombrie 2008, ca si inregistrarea in registrul salariatilor, tot din 1 octombrie 2008, fapt inadmisibil".

Peter Bogdan Tanase a castigat, pe 19 septembrie, concursul pentru ocuparea postului de director al ACCU. El a fost preferat datorita proiectului de management cu care s-a prezentat la concurs si i-a eliminat pe contracandidatii Viorel Stelian Popa, Marian Rusu si Dumitru Radu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
#Sorin Oprescu, #primar, #primarie, #cimitir, #instanta, #Stelian Popa , #ancheta