Parcurile bucurestene, pazite de o firma cu un singur angajat

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 14:53
3355 citiri
Parcurile bucurestene, pazite de o firma cu un singur angajat
Foto: blogspot.piticu.ro

Directorul Administratiei Lacurilor, Parcurilor si Agrement Bucuresti (ALPAB), Gabriel Iosif, a angajat o firma cu o cifra de afaceri zero, venituri de 3 lei si un singur angajat sa pazeasca mai multe parcuri din Capitala.

Firma a fost aleasa intr-o singura zi si fara licitatie, prin incredintare directa, scrie Cotidianul.

La 1 februarie 2009, ALPAB a angajat firma de paza Burs Team SRL, prin incredintare directa, ca sa pazeasca o parte din parcurile Capitalei, chiar daca firma avea un singur angajat, cifra de afaceri zero si venituri de 3 lei conform bilantului depus la ANAF la inceputul anului 2008.

Conducerea ALPAB sustine ca, la inceputul anului 2009, Administratia a trimis scrisori la mai multe firme, care aveau ca obiect de activitate paza, prin care le-a invitat la o selectie de oferte pentru a angaja o societate care sa pazeasca mai multe parcuri din Bucuresti.

Ne-am trezit tarziu. Asta este.

La selectie s-a prezentat o sigura firma, Burs Team SRL. "Au fost conditii drastice, sa poata asigura paza, sa aiba recomandari de la alti clienti si sa depuna o scrisoare de garantie in valoare de 400.000 de lei", sustine directorul ALPAB, Gabriel Iosif.

Directorul recunoaste ca firma Burs nu a indeplinit toate conditiile, insa spune ca nu a avut incotro pentru ca se grabea si nu a mai asteptat alte oferte.

"Intr-adevar ne-am trezit tarziu sa organizam licitatia, recunosc. Abia in ultima zi, pe 31 ianuarie 2009, ultima zi in care Administratia mai avea contract cu firma de paza Scorseze, am organizat selectia de oferte. Asa ca am semnat contract cu cine a venit. Asta este", a recunoscut Gabriel Iosif.

Potrivit lui Gabriel Iosif, firma Team Burs este platita cu 150.000 de euro pe luna pentru paza.

Intrebat daca a verificat ca firma sa aiba suficienti angajati pentru a putea asigura paza in parcuri precum Tineretului si Cismigiu, Gabriel Iosif a explicat ca "firma a dat o declaratie pe propria raspundere in care scrie ca are 400 de angajati. Acum stiti cum este, sunt multe firme care nu isi trec toti angajatii in acte. Nu stiu sa va spun in actele oficiale cati au. Noi am contractat 130 de agenti. Am vazut ca sunt prin parcuri".

Potrivit contractului, firma este in perioada de proba pana la 1 martie 2009, timp in care ALPAB poate rezilia contractul daca nu este multumita de servicii.

Intrebat cum obtinut contractul in conditiile in care la jumatatea anului 2008 firma Burs Team avea numai un singur angajat si cifra de afaceri zero, reprezentantul firmei, Dima Daniel Dumitru, a explicat ca societatea a angajat si a specializat 100 de angajati in perioada 1 iulie-1 decembrie 2008. "Acum ne organizam. In cateva saptamani vom pune la punct dispeceratul", spune Dima.

Burs Team pazeste si cateva cimitire

Firma Burs Team mai pazeste si o parte din locurile de veci din cimitire, in urma unui contract incheiat tot la sfarsitul lunii ianuarie.

Astfel, daca pana la inceputul lunii ianuarie erau patru firme care pazeau cimitirele - Star Guard, Life Guard, Serifs si CMZ -, ai caror agenti erau platiti cu 8,7 lei pe ora de paza, in prezent au fost desemnate, prin licitatie, firmele Blue Corp si Burs Team, ai caror paznici sunt platiti cu 11,7 lei pe ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Burs Team, #paznici parcuri Bucuresti, #incredintare directa , #ancheta