Patriarhul Daniel a primit 100.000 de euro de la Gigi Becali

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 08:15
3763 citiri
Patriarhul Daniel a primit 100.000 de euro de la Gigi Becali
Foto: prosport.ro

Finantatorul clubului de fotbal Steaua, Gigi Becali, a dezvaluit ca "cheltuielile de inscaunare" ale Patriarhului Daniel au fost platite din cei 100.000 de euro pe care i-a donat el, suma platita la Patriarhie, dar fara chitanta.

Tranzactia a fost supravegheata de avocatul latifundiarului din Pipera, Catalin Dancu, si presedinta Fundatiei "Omenia", Minodora Ilie, care candideaza din partea PRM la un colegiu uninominal din judetul Arges, informeaza Gardianul.

Ca sa recompenseze aceasta fapta buna, in aceeasi zi, Patriarhul i-a daruit lui Becali distinctia "Crucea Moldava". Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a confirmat primirea banilor de catre Patriarhie, dar sustine ca Patriarhul Daniel a redirectionat suma catre Manastirea Golia, din Iasi.

Acesta a mai spus ca Preafericitul Parinte obisnuieste sa transfere banii primiti ca donatie in conturile lacasurilor de cult care au nevoie de ei. Si avocatul Catalin Dancu a confirmat, la randul lui, informatia si a precizat ca pentru suma data Becali a primit chitante cateva zile mai tarziu.

Becali isi vrea banii inapoi

Conflictul dintre Gigi Becali si Patriarhia Romana a pornit de la scrisoarea latifundiarului din Pipera prin care a cerut Bisericii Ortodoxe Romane restituirea sumei de 2 milioane de dolari, bani donati pentru edificarea Catedralei Mantuirii Neamului.

"I-am dat in mana Patriarhului Daniel 100.000 de euro la Inscaunare. De fata era si avocatul Catalin Dancu. Erau bani de cheltuiala pentru inscaunare, fara acte, fara nimic", a declarat Gigi Becali. Se pare ca o parte din banii donati de Becali Patriarhiei au fost deja cheltuiti.

Joi, avocatii lui Gigi Becali au redactat o actiune in rezolutie a actului juridic de donatie a sumei de 2 milioane de dolari, prin intermediul caruia solicita Tribunalului Bucuresti sa oblige Patriarhia Romana sa redirectioneze destinatia sumei din sustinerea proiectului construirii Catedralei Mantuirii Neamului in 20 de conturi ale manastirilor de pe muntele Athos.

Cetățenii ruși au donat masiv bani în timpul alegerilor prezidențiale pentru achiziția dronelor necesare Ucrainei
Cetățenii ruși au donat masiv bani în timpul alegerilor prezidențiale pentru achiziția dronelor necesare Ucrainei
Agenția de Informații a armatei Ucrainene (GUR) a anunțat că rușii s-au numărat printre principalii donatori în timpul unei recente strângeri de fonduri pentru achiziționarea de drone de...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Gigi Becali, #donatie, #inscaunare, #cheltuiala, #Patriarhul Daniel , #ancheta