Planul secret al lui Basescu de dominare a PSD

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 13:49
2928 citiri
Planul secret al lui Basescu de dominare a PSD

Jurnalul National scrie in editia de miercuri ca a intrat in posesia unui plan secret, "facut in laboratoarele Cotroceniului", a carui finalitate este spargerea grupului Iliescu-Nastase-Mitrea, mentinerea lui Mircea Geoana in fruntea PSD si in zona de influenta a lui Traian Basescu cu ajutorul DNA si al serviciilor secrete. Asta pentru ca liderul social-democrat si partidul sau sa poata fi folositi dupa viitoarele alegeri.

Liderul PSD, Mircea Geoana, este tot mai insistent in a bloca accesul lui Adrian Nastase la sefia Consiliului National al PSD, si implicit in conducerea partidului. Luni, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, Geoana iesea si declara ca membrii BPN "si-au exprimat aprecierea fata de activitatea din ultimii trei ani ai lui Dan Mircea Popescu", iar "opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National".

Intrebat daca in sedinta BPN s-a decis prin vot asupra reconfirmarii lui Dan Mircea Popescu, Geoana a spus: "S-a degajat opinia asta, a fost unanima". Marti, Geoana a revenit declarand ca nu a existat un vot in BPN in ceea ce priveste "reconfirmarea" lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National, dar "sensul majoritar din jurul mesei de conducere a PSD" indica aceasta.

De altfel, mai multi vicepresedinti ai PSD, participanti la sedinta BPN, au declarat ca nu s-a discutat si nici nu s-a dat vreun vot pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu, deci cu atat mai putin ar putea fi vorba de o unanimitate. Chiar presedintele de onoare Ion Iliescu afirma ca anuntul lui Geoana a fost doar un punct de vedere personal prin care "a vrut sa-i dea un semnal de sus-tinere lui Dan Mircea Popescu".

Un posibil raspuns la intrebarea "De ce minte Mircea Geoana?" s-ar putea gasi intr-un plan secret care a intrat in posesia Jurnalului Na-tional, bine pus la punct, atribuit sefului statului prin care ar urmari sa se mentina la putere si care circula cu insistenta in ultimul timp prin mediile politice.

Planul secret intrat in posesia Jurnalului National prevede la unul dintre punctele sale, ca, "pentru atragerea in sfera de influenta a PD-L (n.r. - conside-rat partid prezidential), a unor grupuri de membri de la alte partide, sa fie speculate informatii potrivit carora unii lideri pot aduce daune propriilor partide din cauza apartenentei lor la sistemul comunist, coruptiei, influentei serviciilor rusesti".

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Geoana, #Basescu, #PSD , #ancheta