Politistii l-au scapat de doua ori pe Gribenco printre degete

Joi, 26 Februarie 2009, ora 22:12
1514 citiri
Politistii l-au scapat de doua ori pe Gribenco printre degete

Serghei Gribenco, unul din suspectii in cazul jaful armat de la Brasov, a fost amendat de politistii de la Rutiera in 2007, in judetul Brasov, si in 2008, in judetul Prahova.

Desi era dat in urmarire generala din 2005 pentru furt si inselaciune, politistii nu s-au prins cu cine au de-a face. De vina este dotarea proasta a Politiei Rutiere, care nu poate accesa baza de urmariti din cauza lipsei de laptopuri de serviciu, informeaza AmosNews.

Gribenco a fost prins de aparatul radar in apropierea localitatii Timisul de Sus. Politistii i-au intocmit proces-verbal pentru depasirea limitei de viteza cu 12 kilometri, fiind amendat cu 156 de lei.

"Intrucat acesta a prezentat toate documentele: buletin de conducere, certificat de inmatriculare, nu a fost verificat la dispeceratul politiei", a declarat Liviu Constantin Naghi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Brasov.

Practic, politistii care l-au tras pe Gribenco pe dreapta au actionat in limita tehnologiei cu care sunt dotati. Din cauza faptului ca politistii nu au terminale pentru a accesa pe loc baza de date cu urmariti, le scapa printre degete zeci de infractori precum Gribenco.

Nu numai computerul le lipseste politistilor, ci si o colaborare mai buna cu dispeceratul. Un singur angajat pe tura poate sa faca cercetari in baza de date, astfel ca uneori timpul de asteptare poate sa ajunga si la 20 de minute.

Pentru a nu retine conducatorii auto nevinovati prea mult timp pe dreapta, agentii de la Politia Rutiera nu mai verifica la dispecerat decat cazurile suspecte.

"Echipajele din trafic nu au cum sa verifice pe loc in baza de date a politiei cei 8600 de urmariti generali. Ca urmare, aceste verificari se fac doar prin dispeceratul Brasov, atunci cand conducatorul auto prezinta suspiciuni", a subliniat Liviu Naghi.

Volumul de verificari care ar trebui efectuate este mult mai mare decat baza de date cu urmariti. in fiecare zi, cele 6 echipaje radar si agentii rutieri dau peste 400 de amenzi. Numai pe tronsonul Timisul de Sus, alaturi de Gribenco, au mai fost amendati in acea zi alti 183 de soferi.

Lucian Dinita, comisar sef la Politia Rutiera din cadrul Inspectoratului General de Politie, a declarat joi ca toti ageniti care intra pe teren sau in serviciu sunt instruiti cu privire la omenii care sunt urmariti general si au un carnet personal in care sunt trecute aceste persoane si pozele lor.

Naghi a tinut sa precizeze ca pe acel caiet sunt trecute numele a celor mai cautati dintre urmariti. Desi, era dat in urmarire generala, Gribenco nu se afla printre ei la acel moment.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gribenco scapat politisti, #suspect urmarire generala , #ancheta