Predoiu nu si-a trecut in declaratia de avere venitul pentru functia de ministru

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 20:45
1818 citiri

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, nu a trecut in declaratia de avere si venitul sau in calitate de ministru, figurand, in continuare, cu banii obtinuti in anul 2007, in calitate de avocat si asociat la cabinetul "Zamfirescu Racoti Predoiu".

In anul fiscal 2007, ministrul Justitiei, pe atunci avocat si asociat al cabinetului de avocatura "Zamfirescu Racoti Predoiu", a castigat 1.019.868 lei, suma care figureaza in continuare in declaratie de avere completata in 31 decembrie 2008. De asemenea, salariul anual al sotiei sale, Alina Predoiu, a ramas neschimbat, la valoarea de 9.189 lei.

Prin cesiunea unor actiuni, Catalin Predoiu a intrat in posesia unei prime transe de 823.404,25 euro, in anul 2007, iar un an mai tarziu a obtinut a doua transa, de 667.644, 37 euro.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si sotia sa detin o casa cumparata in 2007, in valoare de 295.000 de euro. Ei mai au si un automobil, cumparat in 2005.

La capitolul bunuri, ministrul Predoiu si sotia detin bijuterii, ceasuri, icoane, obiecte de arta si tablouri in valoare de 57.500 de euro.

In ceea ce priveste conturile si depozitele bancare, potrivit declaratiei din iunie 2008, ministrul Justitiei pusese deoparte suma de 115.821,61 lei. Catalin Predoiu a reusit sa-si acumuleze in banci, in cursul anului 2008, suma de 479.901,61 lei, dar a ramas cu creditul de 221.250 euro.

Catalin Predou a primit, in data de 20 decembrie 2008, cu 42 de voturi pentru si 9 impotriva, aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament pentru a fi din nou ministru al Justitiei.

Catalin Predoiu a fost audiat de patru comisii reunite, respectiv Comisia juridica, de disciplina si imunitati si Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, din cadrul Camerei Deputatilor si de catre Comisia juridica, de disciplina, imunitati si validari si de Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati, din cadrul Senatului.

Catalin Predoiu a fost numit in functia de ministru al Justitiei in data de 29 februarie 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a declarat că va continua să facă toate eforturile necesare pentru ca România să devină stat membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen....
#Catalin Predoiu, #declaratie avere, #salariu ministru Justitie , #ancheta